Spademanns Leksikon

Her ses et billede af Søborg Rådhus, efter renoveringen i 2006

""ZZZZZzzzZZZZZzzzzzzzzzzzz...""

~ Tilfældig gæst på rådhuset

"Nummer ethundredsyvogfyrre!!!!"

~ En ansat på rådhuset om den næste i køen

"Det er voldblæret!"

~ En ansat på rådhuset om sit job


Der findes i alt 27 rådhuse i Danmark, og ét i reserve på Læsø. Rådhuset er som navnet afslører et hus hvor folk kommer hvis de vil have et godt råd, istedet for at skrive ind til tv-programmet "Spørg Charlie". Hele kæden af rådhuse i Danmark drives i dag af en gruppe udspekulerede typer med rygmærke, som kalder sig for ”Borger Service”. De har en streng dress-code som kræver at alle gæster er iført hyttesko og en umoderne hat.

Hvert rådhus har standard-udstyr bestående af gaskomfur, fadølsanlæg, hoppeborg og gammeldags das i baggården. Desuden er hvert rådhus udstyret med et sparsomt møbleret venteværelse hvor tiden nærmest står stille, samt en VIP-lounge i baglokalet hvor celebrities kan komme og boltre sig sammen med at spille mikado og feste til den lyse morgen, uden at blive opdaget af pressen eller ordensmagten.

Et typisk besøg på Rådhuset[]

- Det første man støder på, ved et besøg på rådhuset, er typisk en ældre dame der har svært ved at komme op ad trappen.
Det næste er en stander med en masse knapper, hvor det gælder om at trykke på den rigtige, hvilket udløser en lap papir med et nummer på. Denne giver dig retten til bruge resten af din dag i venteværelset, indtil det bliver din tur. Et tryk på en af de forkerte knapper udløser enten et stykke delikat hollandsk ost eller åbning af en faldlem under dine fødder.

Når man endelig får sin tur har man mulighed for at fremføre sin sag for den ansatte, som typisk ikke hører efter og skynder sig at give dig en reprimande samt en skriftlig formular. Hvis han/hun er venlig og accepterer din tilstedeværelse, kan du være heldig at få det råd du kom for (Det plejer at hjælpe hvis man spiller dum eller taler jysk).