Spademanns Leksikon
(Siden blev oprettet: '''Ordforklaring''': Ord med alt for mange forskellige betydninger, i mange forskellige situationer: '''Hjælpeløs''': Her er brug for gode '''råd''' '''...)
 
 
(9 mellemliggende versioner af 2 andre brugere ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
  +
[[Image:Godt_råd.png|thumb|Et eksempel på et '''godt råd''']]
'''[[Ordforklaring]]''': [[Ord]] med [[alt]] for mange forskellige betydninger, i mange forskellige [[situation]]er:
 
   
  +
Dette er et ord med flere betydninger
'''[[Hjælp]]eløs''': Her er brug for gode '''råd'''
 
   
  +
== Rådgivning ==
'''[[Biologi]]en''': Hvis din [[mad]] udviser '''råd''' bør du ikke spise den, den kan være sundhedsskadelig, det er bare et godt '''råd'''. Hvis der er tale om ost er det måske en anden snak, men det er et spørgsmål om [[madlavning]]sstil.
 
   
  +
Det kan betyde at man har brug for hjælp i form af et godt '''råd'''.
'''[[Politik]]ken''': Hvis det er en [[borgerlig]] [[politiker]], der bruger [[ord]]et '''råd''', så er der nok ikke '''råd''' til [[skattelettelser]]. Hvis der derimod er tale om en [[venstreorienteret]] [[politiker]] skal der være '''råd''' til mere [[velfærd]].
 
  +
"'''Råd og Dåd'''" skal du for eksempel holde [[dig]] fra, lyder et et godt '''råd'''.
   
  +
== Råddenskab ==
[[karegori:ordforklaring]]
 
 
I [[Biologi]]: Hvis din [[mad]] udviser '''råd''' bør [[du]] [[ikke]] spise den, den slags kan være sundhedsskadeligt. Det er bare et godt råd om ikke at spise mad med råd. Hvis der er tale om [[ost]] er det måske en anden [[kommunikation]], men det er et [[spørgsmål]] om [[madlavning]]sstil og anvendelse af rådden [[mad]] og [[hygiejne|hygiejnisk]] etik.
  +
  +
== Råd til dit eller dat ==
 
[[Politik]] 1.: Hvis det er en borgerlig [[politiker]], der bruger [[ord]]et '''råd''', så er der [[ikke]] '''råd''' til velfærd. Hvis der derimod er tale om en [[hippie]]-agtig [[venstre]]-orienteret [[politiker]], så skal der være '''råd''' til mere [[velfærd]].
  +
  +
== Eneråd ==
  +
Politik 2.:'''Råd''' anvendes af politikere som et [[smart]] trick (en vellykket [[manipulation]]) for at [[snyd|lusk]]e flere [[penge]] til sig. De opretter [[alle]] mulige '''råd''', som de så også skal have [[løn]] for at at sidde og bestemme ene-'''rådigt''' og '''råddent''' [[i]].
  +
  +
  +
  +
== Steder med råd i ==
  +
[[Geografi]]: Ude i Jægersborg Dyrehave lå der mit inde i skoven en lokalitet som også blev kaldt for '''Råd'''. [[Problem]]et var når [[folk]] skulle spørge om vej svarede folk altid:"Hvad?!" På et kommunalbestyrelsesmøde i Lyngby-Taarbæk Kommune i 1956 blev det vedtaget at kalde stedet for Rådvad og rummer bl.a. et vandrerhjem og stinker derfor konstant af hjorte-[[lort]].<br><br>
  +
Det var også lidt råddent da der blev fundet Kokain på Christiansborg, som det er dokumenteret [http://politiken.dk/indland/article198797.ece her.] Skulle linket forsvinde, så er det fordi den sag er én, som vi helst bare skal glemme alt om.
  +
[[kategori:videnskab]]
  +
[[kategori:biologi]]
  +
[[kategori:sprog]]
 
[[kategori:ordforklaring]]
  +
[[kategori:avanceret teknologi]]
  +
[[kategori:vellykket manipulation]]
  +
[[kategori:spademanns leksikale råd]]

Nuværende version fra 10. apr 2009, 11:27

Et eksempel på et godt råd

Dette er et ord med flere betydninger

Rådgivning[]

Det kan betyde at man har brug for hjælp i form af et godt råd. "Råd og Dåd" skal du for eksempel holde dig fra, lyder et et godt råd.

Råddenskab[]

I Biologi: Hvis din mad udviser råd bør du ikke spise den, den slags kan være sundhedsskadeligt. Det er bare et godt råd om ikke at spise mad med råd. Hvis der er tale om ost er det måske en anden kommunikation, men det er et spørgsmål om madlavningsstil og anvendelse af rådden mad og hygiejnisk etik.

Råd til dit eller dat[]

Politik 1.: Hvis det er en borgerlig politiker, der bruger ordet råd, så er der ikke råd til velfærd. Hvis der derimod er tale om en hippie-agtig venstre-orienteret politiker, så skal der være råd til mere velfærd.

Eneråd[]

Politik 2.:Råd anvendes af politikere som et smart trick (en vellykket manipulation) for at luske flere penge til sig. De opretter alle mulige råd, som de så også skal have løn for at at sidde og bestemme ene-rådigt og råddent i.


Steder med råd i[]

Geografi: Ude i Jægersborg Dyrehave lå der mit inde i skoven en lokalitet som også blev kaldt for Råd. Problemet var når folk skulle spørge om vej svarede folk altid:"Hvad?!" På et kommunalbestyrelsesmøde i Lyngby-Taarbæk Kommune i 1956 blev det vedtaget at kalde stedet for Rådvad og rummer bl.a. et vandrerhjem og stinker derfor konstant af hjorte-lort.

Det var også lidt råddent da der blev fundet Kokain på Christiansborg, som det er dokumenteret her. Skulle linket forsvinde, så er det fordi den sag er én, som vi helst bare skal glemme alt om.