FANDOM


(pix mm - --~~~~)
(citat - mm --~~~~)
 
Linje 1: Linje 1:
[[Fil:Puslespillene.jpg|thumb|444px|right|Et '''puslespil''' kan bestå af så få som to brikker, men det normale er et system med tre forskellige slags brikker: Hjørne-, midter- og sidebrikker]]Et '''puslespil''' består af et sæt brikker, som er udformet således, at de i mindst én konfiguration danner en ''firkant'' (som oftest et [[Fremmedord|''rektangel'']]), der så [[igen]] forestiller et [[billede]] [[af]] [[noget]], som kan være lidt af [[hvad som helst]]. Men som [[regel]] er ''puslespil'' med [[Vest]][[amager]] på en tåget dag eller motiver med [[bølge]]r, [[hav]]is, [[nat]]te[[himlen]] eller [[sne]]st[[orm]] ikke særlig [[populær]]e. Publikum i den købedygtige alder foretrækker hurtige og klare [[motiv]]er, gerne på [[økologi]]sk [[pap]].
+
{{citat|Pris entre le '''puzzle''' de la vie qui nous cause beaucoup de misère, et pourtant nous sommes peu conscients de la nature illimitée qui est inhérente à la vie elle-même. Nous commençons donc à chercher une réponse au '''puzzle''' lui-même|Newton|at have lektier for i ''både'' [[fransk]] og [[matematik]], når man nu hellere bare vil ud og dase i [[frugt]]haven}}<br />[[Fil:Puslespillene.jpg|thumb|444px|right|Et '''puslespil''' kan bestå af så få som to brikker,<ref>ikke uligt <s>visse tilstedeværendes [[for]][[mod]]ede [[hjerne]]kapacitet</s> fx et [[hul]] og en [[kno]]p</ref> men det [[normal]]e er et system med tre forskellige slags brikker: Hjørne-,<ref>Hjørnerne er enkle og altid kun fire (i Euklidsk geometri). Derimod kan en vis ''monotoni'' gøre sig gældende for brikkerne i siderne, hvor det blot er ''det samme'' [[om]] og om [[igen]], op og [[ned]], frem og tilbage, ja, ''ensformigt''. Derimod hersker der [[total]] [[konformitet]] ''på midten af brættet'' (forudsat - selvfølgelig - at producenten <s>ikke</s> har begået den [[beg]]ynder[[fejl]] at fremstille et [[mønster]], hvor ''hele'' [[midt]]en bestod af ''ens'' formede brikker)</ref> midter- og sidebrikker]]Et '''puslespil''' består af et sæt brikker, som er udformet således, at de i mindst én konfiguration danner en ''firkant'' (som oftest et [[Fremmedord|''rektangel'']]), der så [[igen]] forestiller et [[billede]] [[af]] [[noget]], som kan være lidt af [[hvad som helst]]. Men som [[regel]] er ''puslespil'' med [[Vest]][[amager]] på en tåget dag eller motiver med [[bølge]]r, [[hav]]is, [[nat]]te[[himlen]] eller [[sne]]st[[orm]] ikke særlig [[populær]]e. Publikum i den købedygtige alder foretrækker hurtige og klare [[motiv]]er, gerne på [[økologi]]sk [[pap]].
 
==Fakta om puslespil==
 
==Fakta om puslespil==
  +
 
*[[Chimpanse]]r er bedre end mennesker til ''vektorberegninger''
 
*[[Chimpanse]]r er bedre end mennesker til ''vektorberegninger''
 
*[[Hologram]]mer er i [[virkeligheden]] ''optiske puslespil''
 
*[[Hologram]]mer er i [[virkeligheden]] ''optiske puslespil''
Linje 7: Linje 8:
 
*[[Pladetektonik]]ken er et såkaldt ''spin off'' fra det [[videnskab]]elige [[arbejde]] med ''puslespil''
 
*[[Pladetektonik]]ken er et såkaldt ''spin off'' fra det [[videnskab]]elige [[arbejde]] med ''puslespil''
 
*[[Spil]][[let]] blev opfundet i den [[rom]]erske [[by]] ''Pompeji'' efter et [[jordskælv]]
 
*[[Spil]][[let]] blev opfundet i den [[rom]]erske [[by]] ''Pompeji'' efter et [[jordskælv]]
+
==Finurlige fodnoter==
  +
<references>
 
[[Kategori:Ordforklaring]][[Kategori:Spil]]
 
[[Kategori:Ordforklaring]][[Kategori:Spil]]

Nuværende version fra mar 12. 2017, 02:52

"Pris entre le puzzle de la vie qui nous cause beaucoup de misère, et pourtant nous sommes peu conscients de la nature illimitée qui est inhérente à la vie elle-même. Nous commençons donc à chercher une réponse au puzzle lui-même"

~ Newton om at have lektier for i både fransk og matematik, når man nu hellere bare vil ud og dase i frugthaven

Puslespillene

Et puslespil kan bestå af så få som to brikker,[1] men det normale er et system med tre forskellige slags brikker: Hjørne-,[2] midter- og sidebrikker

Et puslespil består af et sæt brikker, som er udformet således, at de i mindst én konfiguration danner en firkant (som oftest et rektangel), der så igen forestiller et billede af noget, som kan være lidt af hvad som helst. Men som regel er puslespil med Vestamager på en tåget dag eller motiver med bølger, havis, nattehimlen eller snestorm ikke særlig populære. Publikum i den købedygtige alder foretrækker hurtige og klare motiver, gerne på økologisk pap.

Fakta om puslespilredigér

Finurlige fodnoterredigér

  1. ikke uligt visse tilstedeværendes formodede hjernekapacitet fx et hul og en knop
  2. Hjørnerne er enkle og altid kun fire (i Euklidsk geometri). Derimod kan en vis monotoni gøre sig gældende for brikkerne i siderne, hvor det blot er det samme om og om igen, op og ned, frem og tilbage, ja, ensformigt. Derimod hersker der total konformitet på midten af brættet (forudsat - selvfølgelig - at producenten ikke har begået den begynderfejl at fremstille et mønster, hvor hele midten bestod af ens formede brikker)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.