FANDOM


Fiennes

For en jøde, er Joseph Fiennes en meget overbevist protestant..

"Nonner - Du mener vel Lystne Tøjter!?"

~ Martin Luther om Årsagen til at blive protestant


"Selv er jeg ikke utilfreds med noget... Bortset fra bøssemiljøet i Wittenberg."

~ Oscar Wilde om Protestantisme


Protestantismen er en nyreligiøs sekt, hvis eneste formål er at være modstander af katolikkerne, modstander af sex, modstander af Jul, modstander af alkohol, modstander af regler samt modstander af sig selv. Til gengæld er protestantismen tilhænger af homoægteskaber, udvanding af religion og indstiftelse af 2-3 nye fortolkninger/kirker pr. familie.


Historieredigér

Protestantismen er (og var) en afhopper-religion, som ikke blev/bliver betragtet som god stil af katolikkerne. For god forvirrings skyld går vi så langt tilbage, at ordet 'protestantisme' ikke fandtes:

Gnostikerneredigér

Var en gruppe af folk, der mente, at sand kontakt til det guddommelige bedst blev opnået ved at udelukke kvinder, fattige, småt begavede og alle andre subjekter, som ret beset ikke mentes at have ret til noget. De troede ikke rigtigtnoget og samtidig på alt og alle. De opfattede sig selv som den eneste sande kirke.

Katharerneredigér

En mystisk flok fra det nuværende Sydfrankrig, som byggede deres lære på rødvin, sol, varme og mad, baseret på tomat, olie og hvidløg. Sommetider udøvede de en form for religiøse ritualer, som ikke var vildt populære i Pavens Rom, hvilket gjorde, at man iværksatte en international koalition af frivillige - bedre kendt som "The Coalition of The Willing" - som myrdede løs i Kathar-land i årevis, med hæder, ære, syndsforladelse og Mjød, Strigler og Lurglam til alle deltagere.

Luther & His Crewredigér

Her opstår den ægte, hardcore, old school og uforfalskede, rå Protestantisme med Stort P! Konceptet er simpelt: "Pavens lære er noget snavs, og vi har noget bedre", som en ægte protestant engang sagde. Første skridt på vejen var tilsyneladende at skrive en bog på tysk, ofte opfattet som Biblen.

Dernæst blev både protestanter og katolikker enige om, at vejen til fred og samhørighed var at tæske løs på hinanden i tre årtier, og dermed lægge store områder af Tyskland totalt øde.

De Nyeredigér

Efter nogle generationer med velsignet had, fandt protestantismen på at udvikle sine egne protestantismer, fordelt efter land og temperament. Bl.a. England var dygtig til at opfinde nye protestantismer, som er mest berømte for at have grundlagt Engelsk Amerika - og heksejagter, startet af 11-årige piger. Men dette var bare ikke nok: Protestantismens protestantismer fik deres egne protestantismer, som hver især ville konkurrere med deres ophavs ophavs ophav. Nu er protestanstismens protestantismers protestantismer opdelt i en milliard mindre protestantismer, som tilsammen udgør Hjertet af USA.

Protestantisme i Danmarkredigér

Vores egen lille (men über-mægtige!) andedam har naturligvis også protestantisme: Her i landet er den kendt under navnet 'Folkekirken' og udmærker sig ved at trække fulde huse til Jul - kun til Jul - og ved at dyrke Luthers Lære gennem kvindelige præster, til trods for at Luther mente at kvinder ikke var beregnet til at tale i forsamlinger pga. deres brede hofter...

Protestantisk Læreredigér

  • Paven er fesen.
  • Pavens fans er fesne.
  • Luther havde ret! (Medmindre man tilhører end anden gren)
  • Jomfru Maria var en sød pige, that's it[1]
  • Du er frelst hvis du tror - skide være med ritualerne.
  • Paven er stadig fesen.
  • Pavens fans er stadig fesne.

Noterredigér

  1. Fair nok ikke at anerkende jomfruer i Danmark
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.