Spademanns Leksikon

En almindelig, dansk prostitueret.


Prostituerede er en slags slagtere i og med, at man i begge brancher sælger kød.

Der er dog nogle meget markante forskelle. F.eks. er det tilladt at ansætte slagtere og tjene på det kød de sælger; det må man ikke, når det er prostituerede der sælger kødet(!)

Endvidere er prostituerede kendte for, til tider, at sprede sygdomme. Det er derimod en relativt ukendt sag, at slagtere skulle gøre dette (med undtagelse af de finske slagtere, hvem vi kan takke for, at vi i dag har salmonella i vores fjerkræ).

Endelig benytter prostituerede sjældent kniv, når de skal sælge ud af kødet. Dette kan kun lade sig gøre, fordi kunden bliver narret til at betale uden at få lov til at beholde kødet - således kan den prostituerede sælge det samme kød mange gange. Det synes jeg ("&#%¤ er frækt... :-|

Paradoksalt nok medbringer kunden for det meste selv pølse til den prostituerede. Det er jo ellers en kendt sag, at man ikke tager brød med til bageren, men i denne sammenhæng er situationen en noget anden.

Prostituerede kaldes også ofte for ludere, medmindre der er tale om mandlige prostituerede. Man skal dog ikke lade sig narre af udtrykket "luderfattig", da ludere sjældent er fattige, medmindre deres kød er af en dårlig kvalitet - og iøvrigt er udtrykket "luderfattig" stavet forkert, da én eller anden finsk slagter tilsyneladende blev træt af fjerkræ og i stedet kastede sig over de danske stavegeder. Det synes jeg ("&#%¤ er frækt... :-|