Spademanns Leksikon

Poul-Henning Kamp holder som regel til i maskinrummet, hvor også hans kæledyr fiktive venner stimler sammen - Foto: Hans Schou

Poul-Henning Kamp (født torsdag 20. januar 1966 i en af Post og Telegrafvæsnets telefoncentralerBlågårdsgade 8/Baggesensgade 16, Nørrebro) er en sur mand softwareudvikler, bedst kendt for implementeringen af MD5-hashalgoritmen og sit engagement i det lukkede og dyre åbne og gratis computer-operativsystem FreeBSD.

Teknologiske landvindinger[]

Faktisk står Poul-Henning Kamp bag det softwareprogram (Varnish red.), der blandt andet gør, at danskerne ikke skal vente alt for længe, når de skal se, om dagens side 9 pigeEkstrabladet.dk [1] stadigvæk er grim.

Poul-Henning Kamp blev også kendt, da han blev sur over at netværksproducenten D-link besluttede, at alle D-links' routere på samme tid ville spørge hans ur om, hvad klokken er slået i den såkaldte NTP-vandalismesag.

Poul-Henning og spionerne[]

Primært på grund af sit røde hår bliver Poul-Henning (navnet er opdigtet) intenst overvåget af NITEC som er placeret på politigården i Randers, da han på et tidspunkt forventes at afsløre sig selv som cyber-terrorist.