Spademanns Leksikon
Spademanns Leksikon

Her ses et postbud på sin PGO Hot Nimbus da cyklerne er officielt afskaffet pga. personalemangel

Her kommer posten med din nye spolebåndoptager.

"Næææh, jamen goddag Post og Post"

~ Bette Gerda om nogle der skal have taget vandet fra kartoflerne


Et postvæsen er en grum skabning, der sniger sig rundt i gaderne om natten og tømmer postkasserne. Postforsendelserne tager den med til sin hule, og gemmer dem i en stor bunke.


Brevene[]

De breve, den fornemmer indeholder værdier, bliver tømt for at betale huslejen for hulen, der gerne er en stor bygning, der hedder postcenter. Hvis den ikke kan finde værdier i nogle breve, vender den frygteligt tilbage for at opkræve gebyr, hvilket, ifølge beretningerne fra de ramte, skulle være en oplevelse værre end døden.


Postbudene[]

Det er så postbudenes opgave at snige sig ind og få fat i så mange breve som muligt mens postvæsenet er ude at tømme postkasser.
Disse breve bringes ud til adressaten i løbet af den efterfølgende uge. Hvis man er heldig, får man allerede sit brev dagen efter det er lagt i postkassen, mens der i perioder med dårligt vejr kan gå dage imellem at postvæsenet er ude på tur, og postbudene kan derfor ikke nå at komme ind og stjæle breve tilbage.
Hvorfor de så ikke selv render ud og tømmer postkasserne står hen i det uvisse.

En teori er at det er politisk bestemt at der kun må være een nøgle til postkasserne.


Ombæringer[]

I de gode gamle dage var der 2 ombæringer hver dag, dvs. postbudet kom forbi dit hus uden brev til dig 2 gange om dagen. Senere blev anden ombæring sparet væk, og forskellig manipulation har bevirket at det nu fremstår som om det er den første ombæring, der forsvandt. Til gengæld kommer dine breve gerne i bundter, så der kan gå flere dage med tomme postkasser før der pludselig ligger 4-5 rudekuverter i den. Der er kommet en spirende folkebevægelse til indføring af amerikanske postkasser, så man kan se på afstand når der er post, og derfor sparer mange forgæves ture ned til havelågen. Postkasser skal nemlig placeres i skel, så postbudet ikke skal besvære sig op ad din havegang, og nye planer om at det skal være posthusets skel er på vej.


Det vidste du ikke[]

Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Postvæsenet.
  • Hvis du sender rigtig mange breve til andre i Danmark, så kan du spare rigtig mange penge ved at flytte til udlandet, da det er meget billigere at sende et brev fra f.eks. Thailand eller USA.
  • Når du sender et brev til din nabo, skal brevet først omkring Portugals hovedstad og blive stemplet, hvorefter Postmand Per tager en postbil ned og henter dit brev.