Her ses et skilderi af Posemandens hus i Klampenborg

thumb|400px|Her synger Michael Falch en sang om nogle homoseksuelle mænd overfor en masse børnPosemandens hus er en omskrivning af navnet Postmann, som var navnet på den skovløber, der på et ikke nærmere angivet tidspunkt i forrige århundrede boede i huset. Hans fulde navn var: Christian Nicolai Postmann.
Det fortælles, at han ophørte med at arbejde i skoven, og fik det gode værtshus "Jomsborg" i Hellerup.

Udtrykket "Bølle" om en flabet rod, kommer fra en flok landstrygere der huserede i Bøllemosen, som jo ligger i Dyrehaven, eller i hvert fald i skovdistriktet, ligeledes i forrige århundrede. Ordet er simpelthen blevet "adopteret" i folkemunde om en person med den adfærd disse landstrygere udviste.

Et lille kuriosum, fra den sexede side af 1600 tallet, er en ubekræftet historie, om at den daværende konge formentlig Christian 4. (måske ham efter) tilplantede dyrehaven med uendelig mange brændenælder, for at beskytte pigernes dyd.
Tæt på det spirende "Dyrehavsbakken", som netop opstod i den periode, ved Kirsten Piil's kilde, var der ridestier. En af dem blev kaldt "Hurtigknepperstien". Da elskov jo ikke var behageligt muligt, p.gr. a. brændenælder alle andre steder, kunne man på denne ridesti, hvis man var lidt kvik, nå en hurtig tur på skjoldmøen mellem 2 ekvipager.

Posemandens bil[redigér | redigér wikikode]

Posemandens bil, dvs. C. N. Postmanns bil var ensbetydende med hans gamle krikker som man kunne leje af ham. Det var derfor at Halfdan Rasmussen gjorde grin med med Posemandens bil i selvsamme sang af samme navn, eftersom de fire kammerater selvfølgelig var på en natlig ridetur i Dyrehaven. Det vides ikke om Halfdan insinuerede et homoseksuelt forhold mellem de fire mænd, men det var godt nok mange mænd på samme sted som var ude at ride.

Det er i fuld overensstemmelse med andre historiske kilder at Jægersborg Dyrehave tjente som mødested for analgnidere før Ørstedsparken blev lavet ved nedbrydningen af det gamle voldterræn i København. Der var jo som bekendt nogen ting der ikke kunne lade sig gøre i 1800-tallets viktorianske København. Derfor kan man også i H.C. Andersens notater læse om "...de fantastiske vidder i skoven omkring Kirsten Piils kilde" og det må formodes at han også har betrådt Hurtigknepper-stien eller har været en tur ude i Posemandens bil.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.