FANDOM


Portsim

Port optræder også som computerspil, hvor brugeren med sine 3D-briller kan vælge imellem flere scenarios. Herover er det niveau 2, der foregår i havnebyen Hamborg an der Kieler-Kanal. Man klikker på én af de mange, spændende mulighederjalousilågen nederst porten i midten, hvorefter den går op og (fanfare) du er midtpunkt i et nervepirrende intergalatisk rænkespil, der kan ændre den kontrafaktiske verdenshistorie og få en sommerfugl til at blafre med vingerne i Brasilien, eller noget ...

"Dans le port d'Amsterdam,

Y'a des marins qui boivent
Et qui boivent et reboivent
Et qui reboivent encore
Ils boivent à la santé
Des putains d'Amsterdam,
De Hambourg ou d'ailleurs.
Enfin, ils boivent aux dames
Qui leur donnent leur joli corps,
Qui leur donnent leur vertu,
Pour une pièce en or"

~ Jacques Brel om kvaliteten af bodegaerne i en række europæiske havnebyer fra Lissabon til Narvik


Port er et flertydigt ord, der på dansk som regel betyder en rektangulær eller hvælvet åbning i en eller anden form for bygningsværk. Hvis der er tale om en lade, så udgør ladeporten selve døren i laden (ofte en skydedør), mens den tilbageværende åbning i laden ikke hedder noget, når porten er skudt til side. Port kan også være en forkortelse af portvin, som jo kommer fra Portugal.

Hvad mere skete der i porten?redigér

Den hvælvede port har gennem tiderne haft en stor symbolværdi, ikke mindst pga de mange allusioner til at fx "køre svinet i garage" og andre former for road rage. Jacques Brel siger det så smukt i sin muntre chanson om de unge pigers drømme om stjernerne.

"Les jeunes filles me Donnent la Piz
Pendant que je Pleure Toujours ici
"
redigér

Et quand ils ont bien bu
Se plantent le nez au ciel
Se mouchent dans les étoiles.
Et ils pissent comme je pleure
Sur les femmes infidèles

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.