FANDOM


"Je n'entends qu'une seule voix, et c'est la voix des défavorisés"

~ Celine Dion om at bruge sin stemme til noget fornuftigt i stedet for bare at stå og skrige op


Populisme er en sygdom politisk ideologi, som går ud på at gøre flest mulige utilfredse vælgere mennesker glade igen hurtigst muligt. Hvis ingen er utilfredse, skifter populismen gear og tilpasser sig situationen ved at gå i hi. På denne facon kan populisme overleve i det skjulte gennem flere hundrede år.
I de gode gamle dage havde populismen nok i at blive fodret med lidt sange fra Dansktoppen,[1] og populismens onde fætter, nationalismen, kom kun på besøg, når der var landskamp i fodbold mod Sverige, eller når der var Melodi Grand Prix. Men med internettets fremkomst i 1991 var freden forbi, og det begyndte at vælte ind med flygtninge, nigerianerbreve og spam.
Nu om dagepopulisterne være om sig, og de våger som små høge over Facebook, Twitter og lignende steder,[2] hvor det er sandsynligt at der ryger en finke af panden før eller siden.

""Populisme" kalder du vores politik - Bah! Vi er tilfældigvis bare enige med størstedelen ,af Udkantsdanmarks ufaglærte akademikere"

~ Morten Østergaard om politiske standpunkter og om, hvorfor han hader sin valgkreds

Typiske populisterredigér

Frelste fodnoterredigér

  1. Populisme er en politisk pseudo-ideologi der udarbejdes- og forhandles direkte i medierne, hvor den eller de der råber højest automatisk også får ret
  2. Medens etablerede ideologier som fx Militant Feminisme og Holocaustbenægtelse har et fast regelsæt og etikker som tilhængerne holder sig til, vil populister udelukkende bekende sig til ét eller flere emner der har siddet på forsiden af Ekstra Bladet minimum fem dage ud af den seneste måned
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.