FANDOM


Politistat

Ovenstående planche er udlånt fra Det Amerikanske Politiakademi, og viser de unge kadetter, hvordan dagliglivet former sig i en politistat, hvor omkring 99 procent af civilbefolkningen sidder i fængsel og udfører tvangsarbejde for staten

En politistat er et land, hvor alting kører snorlige, til tiden og efter alle reglerne. Landet er - selvfølgelig - befolket med politibetjente af begge køn og alle rangklasser.

Sådan opstår en politistatredigér

Allerede Stalin i Rusland og Erich Honecker i Østtyskland gjorde tidlige forsøg med at skabe politistater i deres respektive lande, men Josef slog alle omkring sig ihjel, fordi han led af paranoia, og Erich ville være ven med alle, så han ansatte hele befolkningen til at holde øje med og rapportere om hinanden, hvilket var katastrofalt for industri- og landbrugsproduktionen.
Men ud af asken fra 2. verdenskrig og de efterfølgende konflikter i Asien dukkede Nordkorea op, som et lysende eksempel på, hvor effektivt isolation, sult, angst og hjernevask er, når en befolkning skal ensrettes.
Nu om dage er Nord- og Vestkorea stadig forbilleder for andre politistater, men først og fremmest er det USA, som bedst har fanget konceptet med at putte borgerne bag tremmer og i fodlænker.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.