FANDOM


I dansk politik snakker man ofte om blokke, som regel rød og blå. Dette skyldes at danske journalister kun har hjerneceller nok til at opfatte to forskellige ting. Nævner man tre muligheder for dem, bliver de helt paralyceret, og ved fire eller flere muligheder går de først i koma, og derefter ned på nærmeste værtshus.

Men hvad så med rød og blå blok?redigér

Det er rent fup! - De fleste af partierne i de to blokke stemmer og mener alligevel det samme, og opdelingen er kun til for at kunne bilde befolkningen ind, at det rent faktisk gør en forskel at stemme på den ene eller den anden blok. I virkeligheden gælder det kun om at blive valgt ind og blive minister for noget, så man kan score noget bestikkelse, og derefter et fedt betalt job som konsulent eller sekretær, eller hvad for en smålig skodtitel forhenværende politikere nu end stiler efter - hvorfor er det aldrig Kalif eller Storvizir eller Grand Duchess? - Vi her på leksikonnet spørger bare - og undres? Altså, konsulenttitler er altså sådan noget man får kylet efter sig, hvis man ikke når at dukke sig. - Og sekretær? -Det er da den sidste titel man ønsker at have som frivillig i den lokale fodboldklub. Man skal lave alt arbejdet, og kan ikke engang sole sig med en formandstitel. Nå nok om det, vi må videre med:

De reelle blokkeredigér

Jojo, der findes skam grupperinger i dansk politik, de er bare lidt mere komplekse end folk (pressen) kan finde ud af (der er nemlig mere end to!!).

Gul blokredigér

"Same, same"

~ Eske Willerslev om To nordskandinaviske rensdyrjægere

Denne blok er langt den største. Blokken ledes med hård hånd af Dansk Folkeparti, der ukritisk støttes af Venstre og Socialdemokratiet (her afsløres bluffet med rød og blå blok for alvor, da de tre partier mener præcist det samme). Længere nede har vi så en række partier, der støtter støttepartierne - den politiske pendant til at spise rester fra de riges bord, i stedet for at få foden under eget bord. Her finder vi Det Konservative folkeparti, Liberal Alliance, Stram Kurs,Klaus Riskær, SF og Nye Borgerlige. Pressen, der ejes af de samme personer, som ejer de ovenfor nævnte partier, prøver desperat at få det til at se ud som om der er tale om forskellige partier med forskellige holdninger, så det er naturligvis kun dem man ser og hører.

Hvorfor skal jeg stemme på gul blok? Hvis du vil have mere af det samme, og godt kan lide Clement Kjærsgård[1]

Rød blokredigér

"Same, but different!"

~ Eske Willerslev om Nordsvensk Rensdyrjæger, iført tylskørt, på udsalg i IKEA

Øhm, ja - trods det vi lige har skrevet, så findes den altså - sådan lidt. Det Radikale Venstre og Enhedslisten insisterer i hvert fald på at de er i den, og at Socialdemokratiet kun må være med, hvis de stopper med at lege med Dansk Folkeparti.

Hvorfor skal jeg stemme på rød blok? Come on - det er den sidste rest af den gamle arbejderbevægelse. - Vær nu lidt solidarisk, ikk?

Grøn blokredigér

"And now for something completely different!"

~ Eske Willerslev om Rane Willerslev

Til sidst er der så Alternativets grønne blok, som de lavede fordi de var bekymrede for klimaet, og tænkte at det var der nok også andre, der var, men det viste sig så at det var de så de eneste, der var, så der sidder de ret alene... ...men der er den feeedeste frie cannabis!

Hvorfor skal jeg stemme på grøn blok? Du er bekymret for klimaet - eller mangler noget cannabis!

Notesblokkenredigér

  1. Han er altså også lækker! -Næsten ligeså lækker som Carl Holst, men altså også kun næsten!
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.