FANDOM


Plas1

Dette plasmagevær kan smelte en Jumbojet på 27 kilometers afstand, hvis man ellers har læst den 483 sider lange manual grundigt (og hvis man husker at vende mindst den ene ende rigtigt)

Plasma er materiens fjerde tilstandsform.[1] Kort fortalt er der tale om en ioniseret gas.[2] Plasma forekommer i fx Plasmatisk Stof, cyklotroniske partikelacceleratorer, lysstofrør og ryatæpper.

Plas

Dette skema forklarer alt, hvad du nogensinde får brug for at vide om plasma, baryoner, hadroner og quark-gluon plasma

Plasmatiske fodnoterredigér

  1. de første tre er jord, vand og ild
  2. Lidt længere fortalt er en plasma noget, som kan skabes ved at opvarme gas og udsætte den for et stærkt elektromagnetisk felt med en laser eller en mikrobølgegenerator. Dette ændrer antallet af elektroner og ledsages af dissociation af molekylære bindinger. Tilstedeværelsen af et kæmpestort antal af ladningsbærere gør plasma elektrisk ledende, således at det tiltrækker ballade og andre elektromagnetiske felter. Ligesom gas har plasma ikke en bestemt form eller en bestemt mængde, medmindre plasmaen er lukket forsvarligt inde i en beholder. Under indflydelse af et magnetfelt kan plasma danne strukturer, såsom filamenter, dødsstråler og dobbelte lag af sandsynlighed
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.