FANDOM


Mercury Earth Comparison

Hele verden gik i chok, da Merkur åd Månen og lagde an til et angreb på Jorden. Vi venter stadig. Hvornår sker det? Ååååh, denne forbandede ventetid!

Lone gunmen

En række astronomer, der de senere år har fået nye briller og opdaget planeterne Vista, Ipod og Lillefisen.

Planetdiskussion

Alle metoder blev taget i brug for at vinde modstanderne over på vor side, da der skulle vælges planetnavne. Men øv, italierne vandt fordi de gav Hindenburg en olfert.

Halvjord

Så for Satan! Nu har Merkur ædt hele Sydamerika! Nå... Så er der ihvertfald én af polerne, som vi ikke behøver bekymre os om.

En planet er et himmellegeme, der opfylder en række kriterier:

 • Den skal være rund[1].
 • Det skal kredse om en stjerne[2]
 • Den skal udsende lys, varme og stråling, så man ikke går og fryser om sine intergalaktiske fingre.

En planet drejer ofte rundt om en * sammen med andre planeter i et solsystem.

Omkring en planet kan der ofte kredse en eller flere halvmåner.

Hidtil kendte planeterredigér

Efterhånden som menneskeheden får bedre briller opdager vi flere og flere planeter. De hidtil kendte er:

Så er der planeten Pluto, der blev opdaget af Clyde Tombaugh i 1930, da han tilfældigt kiggede i sit teleskop for at se, om han havde glemt sine underbukser oppe på Mount Everest, hvor han og kæresten havde haft en lille picnic. Det tog den Internationale Astronomiske Union (forkortes DINASUNI) 76 år og en stor stabel pindemadder at forkaste Pluto som planet. I begrundelsen, der kun er udkommet i en censureret udgave, står der blandt andet:

30px-Cquote1 svg Pluto kan ikke være en planet alligevel, øvbøv, for vi kan ikke lide Clyde, den stivstikker! 30px-Cquote2 svg
DINASUNI


Pluto fik dog titel af dværgplanet, da Clyde havde betalt kontingent til foreningen i næsten 80 år[5].

Planeternes navneredigér

Man kan med nogen ret spørge, hvorfor planeterne er endt med at blive opkaldt efter afdøde guder fra Italien, når nu videnskaben siger, at disse guder ikke har skabt noget som helst. Historien bag er latterlig kompliceret.

Det hele startede på planetkonferencen i Bella Centret i 1901. Først foreslog danskerne, at planeterne skulle opkaldes efter de gamle aser - Odin, Thor osv. Hertil svarede tyrkerne, at de havde banket vikingerne så læsterligt i år 1000 og at vi skide danskere var reduceret til nogle selvfede fjernsynsseere med gummisværd, så det kunne vi godt proppe skrot op. Det gjorde vi så.

Selv foreslog tyrkerne, at planeterne skulle opkaldes efter Muhammed. Men ak, med så mange planeter ville det kun give forvirring med Muhammed 1, Muhammed 2 osv. Tyrkerne satte sig sure ned og var ikke til at pirke i resten af dagen[6].

Nu kom italienerne på banen og foreslog de gamle romerske guder. Hertil svarede tyskerne, at de havde banket tre romerske legioner til blodbudding i år 9 i Teutoburgerskoven og at Asterix havde banket resten lige siden. Så de kunne bare klappe gallerne gællerne i.

Ateistisk Landsforbund foreslog så, at planeterne skulle opkaldes efter kendte ateister. Men ingen kunne komme i tanker om nogen, da alle stadig troede på Gud i 1901.

Nu foreslog grækerne et eller andet på græsk, som ingen rigtig forstod, da det kun er grækere, der taler og skriver græsk. Alle stemte nej, uden helt at vide hvad de lavede[7]. Derfor blev planeterne ikke opkaldt efter kendte græske olivenolier[8].

Italienerne kom nu på banen igen. De sagde, at de havde bygget kanaler, veje og dæmninger i hele Europa, så det skulle da bare lige mangle, at de skide planeter ikke fik romerske navne. Tyskernes repræsentant, Hindenburg, havde i mellemtiden fået en olfert af Berlusconi, og nu stemte han ja - med en lys, drenget stemme, røde kinder og en akavet fodstilling.

Og så var det på plads.

Planeternes farverredigér

Planeter findes i mange farver og afskygninger. Jorden kaldes "Den blå planet" og længere ude finder man den brune planet "Bruno Mars". Merkur er skoldet, Venus er vist nok hvid[9]. Saturn har striber og sådan er der så meget.

Nye planeterredigér

Der skal være en planet imellem Mars' og Jupiters baner. Simpelthen. Den være der. Den kalder vi Planet X. Vi regner med at finde den i næste uge, når de nye glas til vores briller kommer hjem fra optikeren[10].

Muligvis gemmer der sig også en lille planet bag ved Neptun i nøjagtig samme bane, bare længere ude. Vi ved det ikke. Det er ikke bevist. Ingen har talt om det før. Foreløbig er det kun en teori fremsat på conspiracy.net. Men mon ikke der er noget om det? Og hvad andet holder CIA skjult for os?

Venus i lårkort!
Efter en vellykket penicillinkur tager vi igen imod i Østergade. Kontant betaling, ingen regning. Glad smiley fra sundhedsstyrelsen.
www.venusputte.dk

Snup en Mars!
Lækre chokoladetingester. Kun tomme kalorier, intet fyld. Hold vægten med Mars!
www.mahrs.dk

Prøv waterboarding!
Udforsk dine grænser. Kan du tåle mosten? Husk foto i første brev.
www.cia-vandkuren.dk


Googlead


Asteroiderredigér

Asteroider er ikke rigtige planeter, selv om de godt kan lide at give sig ud for det. De kaldes i stedet for små planeter[11]. Rent blær. De består i virkeligheden ikke af andet end klippestykker, zink og andre mineraler, der genfindes i kinesisk kosttilskud og billige vitaminpiller.

Hvordan dannes en planet?redigér

Uha, det var en af de svære. Jordboere forsøgt i 2008 at genskabe processen, hvilket desværre medførte planetens undergang. Siden er der ingen, der har forsøgt sig. En udbredt teori går ud på, at Gud skabte himmelen og jorden. Vi ved ikke hvordan. Andre siger, at det hele eksploderede i et kæmpe brag. Det skal nok passe. Det sker tit heromkring.

Hidtil uopdagede noterredigér

 1. I hydrostatisk ligevægt, som man siger. Så helt rund behøver den ikke være.
 2. Tammi Øst er ikke en stjerne i denne forbindelse. Husk, vi taler om himmellegemer, ikke smækre, lækre damelegemer med gode ben.
 3. Her behøver vi ikke engang briller. Det er bare at kigge sig omkring - forudsat du læser dette på jorden, naturligvis.
 4. Kendt fra Mars Bar - den berømte bar med happy hour døgnet rundt på planetens bagside.
 5. Via PBS. Clyde døde i 1997, men betalingsservice blev aldrig afmeldt.
 6. De modsatte sig endda udnævnelsen af den danske gehejmeråd til posten som chef for de væbnede styrker i Skåne, Halland og Beldringe
 7. Ligesom i EU idag, bare til lavere løn.
 8. Dog slap Alfavej igennem
 9. Medmindre der er tale om planeten som hedder "Williams" til efternavn. Den er ikke så hvid.
 10. Hylende billigt! 2.900 kr.! Det er en ren foræring. Og så kan vi igen tydeligt se, om vi har madrester mellem forhuden fortænderne.
 11. Som er lidt mindre fine end dværgplaneter
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.