Peter 2. (Pjotr II Aleksejevitj) var Zar af Rusland i perioden 1727-1730. Der kan i virkeligheden ikke siges særlig meget om ham, andet end and han var barnebarn af Peter den Store, og døde da han skulle giftes.

Biografi

Peter/Pjotr blev født for præcis 299 år siden, nemlig i 1715. Han var en meget indelukket knægt hvilket ikke var særlig heldigt for ham, især ikke i teenage-årene. Mens alle de andre gik til fest og drak sig pattestive, sad Peter derhjemme og legede med sit LEGO og sin modeljernbane. Han isolerede sig også fra sine bedsteforældre, men det gjorde ikke så meget for bedstefaderen ville ikke kendes ved ham til at begynde med.

Da Peter var 12 døde kejserinde Katharina, og han blev udnævnt til Zar. Pga. almen dovenskab fik han først taget sig sammen til at blive kronet cirka et år efter.

Da der dengang var mange magtliderlige mennesker i Kreml og omegn, kunne Peter 2. kun have forudset at han ville blive udsat for statskup. Det gjorde den høneblinde idiot ikke, og den skruppelløse fyrste Vasilij Dolgorukov tvangsforlovede zaren med sin grimme søster. De mødte ikke hinanden før bryllupsdagen, og Peter faldt om i midtergangen af kirken, ramt af et hjertestop, da han så brudens ansigt. Officielt døde han af Aids kopper, men det ved vi fra pålidelige kilder ikke passer.

Efterfulgte:
Katharina 1.
Russisk Zar
17281730
Efterfulgtes af:
Anna
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.