FANDOM


Vogndreng

Den trofaste vognmand, Iversen, i fuld sving på i sin truck.

Peberflis stammer helt tilbage fra det sekstende århundrede, hvor vores højtelskede Christian 4. indførte dette umådeligt delikate og overdådige, dog uden at være alt for opulente, stykke flis. - Men! Tag ikke fejl, der dog forskel på peberflis og den normale træflis, som bruges til gangstiger og planteopvækst, thi peberflis er noget ganske særligt, ja, det er lavet af det strunkene afrikanske baobabtræ og piper nigrum også kaldet sort peber.

Peberflis er yderst sjældent og kan kun findes i normale bunker træflis, hvor der typisk ligger 2-5 stykker af dette ekstraordinære flis, derfor er det meget svært af få peberflis i gedigne mængder.


Den perfekte flis redigér

Peberflis er det eneste rigtige stykke flis, siger de mest erfarne rygeovnsentusiaster.

30px-Cquote1 svg For at få den perfekte røgede smag i vores Christiansø sild, bruger jeg altid peberflis 30px-Cquote2 svg
Christiansøpigen om hendes sild
30px-Cquote1 svg Gode råvarer, lidenskab, passion og peberflis!" 30px-Cquote2 svg
Bo Bech

Peberflis er også en kræs for kendere blandt rygeovnssnobber i Hellerup, Gentofte og Fur.

"Men hvorfor har jeg ikke hørt om peberflis før nu?" Tænker du sikkert.

Jo, peberflis er for det første meget sjældent og stadig ukendt, da det som sagt ligner normal træflis, eller også har De bare aldrig snublet over dette bemærkelsesværdige ord før.


Yderligere fakta om Peberflis redigér

Skosværte
Gnid let et stykke peberflis hen over den ønskede sko og lad den stå og suge i 24 timer indtil baobabtræets nøddeagtige harpiks er trængt ind, dette gør både din sko blank og skinnende og end da vandtæt imod vand.
Malaria afskrækker
Tyg blot på et enkelt stykke peberflis og gem det i siden af kinden, der vil derved skabes en umådelig lugt, der afskrækker malariamyggen fra at stikke dig. Bemærk blot at lugten også kan skræmme eventuelle individer af det modsatte køn på flugt.
Oppyntning
Dette prægtige stykke flis er oplagt som pynt til det årlige kalas nede på hjørnet, såvel som den nyåbnede lokale smørrebrødsforretning.
Ballast
Kan bruges som ekstra ekstra vægt til fx. luftballon og ubåd, dette er dog en dyr løsning, men for dem med stakater i pengekatten har dette jo ingen betydning.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.