FANDOM


Parkour

Her ses grundstillingerne som skulle give den bedste nydelse ved parkour,

Parkour er det eneste reelle alternativ til offentlig transport, hvis du ønsker at nå gennem København på mindre end en time.

Parkour er udviklet sideløbende af arbejdsløse sexologer som ønskede at bruge deres viden om samlejestillinger i det daglige mens de var påklædte, og ganske almindelige drenge hvis budget var tynget så meget af arbejdsløse som var sendt i aktivering som togrevisorer. Man forventer "The Big Bang" mellem de to grupper på et eller andet tidspunkt vil indfinde sig.

Lars på tur i byen - en case-storyredigér

Parkour1

Parkour1

Parkour er en sund sport - med meget få skader.

Den 22.oktober 1985 kl. lidt over 1 om natten, var en fyr ved navn Lars på vej hjem fra byen. Dengang var der ikke rigtig noget, som hed "natbusser", så Lars måtte klare sig på gåben. Uheldet ville, at Lars var kommet lidt for tæt på en pige ved navn Stine, og der var flere elementer fra checklisten for gode ture i byen, der var røget ned i kloakken - sammen med en stor mængde af øl, som Lars havde drukket.

Stine ville hellere end gerne med Lars hjem. Problemet var, at hun lignede en blanding af en britisk bulldog og Jette Gottlieb. For at undgå ydmygelsen, måtte Lars flygte!
Det første han så gjorde, var at sætte i løb fra diskotek "Absalon" og ned ad Strøget. Undervejs passerede han på akrobatisk vis 4 pølsevogne, 2 gadehandlere, en fyr med en harmonika og Boogie Preben, inden han til sidst ved Gammel Torv blev standset, da forsøgte at springe over en pæl, der desværre viste sig at være knap 10 centimeter højere end hans frihøjde ved spring med spredte ben.

Efter at Lars var blevet hængende et par sekunder på toppen af pælen, faldt han til jorden. Sekundet efter igen, kom alle Stines venner og kastede sig over Lars. Knap 3 minutter senere ankom en noget svedig Stine, og kastede sig over Lars, der efterfølgende måtte tage med hende hjem. Historien siger, at de levede lykkeligt til deres dages ende Lars endte med at blive kvast under den enorme kvinde. Og dermed opstod sporten, der skulle tilsikre at flygtende fra Hotel "Den sidste chance" Diskotek Absalon, kunne klare den hele vejen hjem til Vanløse i fuldt firspring, og uden at der skete skader ved pæle eller vægges mellemkomst.

Hvordan laver man Parkourredigér

40pxKlumme
Street Cred for parkour-udøvere
Yo
 • Passere en jernbaneoverskæring med bommene nede - 1pt
 • Lave parkour til et hofbal - 2pt
 • Parkour på taget af S-toget gennem "røret" - 5pt
 • Hoppe rundt i en rockerborg - 10pt
 • Hoppe rundt i ambassadekvarteret i Hellerup - 20pt
 • Forsvarskommandoen i Vedbæk - 40pt
 • Pentangon, Pennsylvania, USA - 100pt
 • Slå sig ihjel under parkour - 100pt
 • Score en pige fordi man er parkour-udøver - ½pt

Da du var ung, fandtes der alverdens anordninger, som havde til formål at tvangssterilisere drengene, og på alle måder ydmyge den samlede flok af elever. De var lige akkurat tilpas høje, til at passage var umulig og dog var tanken om at forsøge lidt dragende.

På samme måde er det med Parkour. Du tror ikke du kan nå over. Du bliver alligevel i tvivl. Du tager tilløb. Du lander for kort og falder så ned i et 5 meter dybt hul. Andre gange er det omvendt, og du tror at du kan komme over, men nej! Det går altid galt, og netop dette faktum er den væsentligste faktor i opfindelsen af YouTube. Når folk kvajer sig, så bliver de populære. Sådan er det bare!

Parkourtræning for begyndereredigér

Når du skal øve dig i Parkour, er det fantastisk at have et sted, hvor ingen andre kan se dig eller optage dine fortrædeligheder med deres mobiltelefon. Her er hjemmet et fremragende sted!

Her kan du til gengæld slå dig løs. På første level kan du starte med at falde fladt på maven på din seng. Så går du til træning med at kaste dig ned på sofaen, og når du har øvet dig længe nok, så prøver du med kolbøtter og rullefald hen over selvsamme.
Til at starte med er alskens beskyttelsesudstyr klart at anbefale! Når du når et passende level til at kunne springe buk hen over potteplanterne, er det en god idé med en skridtbeskytter og et par handsker - specielt hvis din kæreste/kone er vild med kaktusser, der jo selvsagt har en indbygget selvforsvarsmekanisme mod hjemme-parkour-udøvere.

Parkour2

Bilparkour er en niche inden for faget. Øvelse gør mester!

Næste level omhandler "ryg-rulning-hen-over-bord". Det er generelt en vildt dårlig idé at øve det, men hvis du vil være en seriøs Parkour-udøver, så skal der træning til!
Vent hér til at din kæreste har dækket op til en 3-retters menu med svigermekanikken. Lige inden lysene i de nypudsede sølvlysestager bliver tændt, har du et snævert vindue til at øve dig i denne disciplin!
Foretag dig nu følgende:

 • Stil dig 3 meter fra bordet.
 • Fokusér på at ramme midten af bordet.
 • Tilløb... Og af sted det går!
 • Når du når bordet, er det med at kaste sig rundt i et sidelæns rul, der har til formål at sikre dine genitalier mod at blive skåret af det muselmalede. (Ved at foretage denne rulning, kan du lande sikkert på den anden side af bordet, uden at du selv er kommet til skade.)
 • Øvelsen afsluttes ved at prøve at forklare kæresten/ konen noget om Parkour og nødvendigheden af skarp træning.

På level 3 kan du endelig lave rullefald ned ad trappen. Når du kommer ud på gaden kan du begynde at springe over cykler og barnevogne. Begge dele vælter heldigvis relativt let, og du risikerer heller det ikke det store i form af skrammer eller brækkede lemmer. Det er også heromkring at du skal overveje at starte til Yoga eller noget andet, der kan forfine din motorik og kropskontrol.

Du kan også begynde at lave rullefald hen over naboens bil, eller hvis du er mindre sikker, er det godt nok bare at løbe frem og tilbage hen over den - en 20-30 gange. Hellere sikker end et fjols! Husk det!

Parkour i praksisredigér

Når du er tilpas god, er det bare om at smide alt sikkerhedsudstyr, og send lige dine hæmninger med samme vej i skraldespanden. Nu kan du løbe, springe og rulle hen over de fleste forhindringer i byen. At springe buk hen over en krumbøjet pensionist med rollator er det letteste i verden, og trapper forceres ved at glide ned ad gelænderet mens du holder armene strakt ud til siden.

Hvis du er god, kan du måske få adgang til en audition i et eller andet talentprogram, hvor du prøver at springe hen over en række stole, men ender med at brække næsen.

Træningen venter! Bare kom i gang...

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.