Spademanns Leksikon
Udfordring: Find Notre Dame
Udfordring: Find Notre Dame


"At the age of thirty-seven she knew she'd found forever, as she rode along through Paris with the warm wind in her hair"

~ Peter Belli om Lucinda Johansens skæbne


"Og så kan I tage en smut-tur ned ad route de le Bléublablé"

~ Rejseguide om forføring af kvinder


Et smugkig op i Eiffeltårnets skræv[1]

Paris (Fransk: Parí!, Finsk: Pariisi, Swahili: Paris, Bagfra: siruP) er hovedstaden i Frankrig. Lidt ligesom tilfældet er med Rom i Italien. Paris er kendt som verdens smukkeste og mest romantiske by. Der er således en smuk og romantisk kultur, en masse smuk og romantisk musik, smuk og romantisk mad og smuk og romantisk munddiarré savoir de vivre. [2]

Historie[]

Paris blev grundlagt allerede i år 4.200 [3] nulkommafem. Det gør byen til et af verdens absolut ældste bosteder. Men først i romertiden oplevede Paris en større ekspansion. Uheldigvis er resten af byens historie uhyre kedelig, lige indtil Napoleon Bonaparte kom til ... Så blev historien endnu mere kedelig, for han kunne ikke finde ud af at banke englænderne. Tsk, taber! Hvad havde du selv regnet med, hr. Napoleon? Til hans ros skal dog siges, at han nåede at stjæle en masse flotte antikviteter fra hele verden, som man stadig, den dag i dag kan se i Paris.

Indbyggere og levevis[]

Tilfældig dobbeltkvinde

I Paris finder man nogle osteglade franskmænd, som sidder på caféer og diskuterer både det ene og det andet og så lidt eksistentialisme.
De største seværdigheder er kunstmuseet Louvre, hvor man kan se Mona Lisa og andet gammelt bras fra de gode gamle dage. Der er også Eiffeltårnet, en højt tårn, lavet af det pureste metal, som én eller anden ingeniør sikkert er meget stolt af at have bygget. For slet ikke at tale om ... Næh, der er faktisk ikke så meget andet at komme efter i Paris. Hvis du gerne vil opleve Paris, så spar pengene og lav dig en parisertoast i stedet. Eller også kunne du jo selv rent faktisk tage et smut til Paris, og se seværdighederne med egne øjne. Der går desuden rygter om, at der er et stort fantasiland med tilknytning til Disney ikke langt derfra ... Hvor det vrimler med små glade, rene og purrelige børn i alle aldre.[4]

Sport[]

Selvom Paris konkurrerer med London om at være Europas største by, findes der overraskende nok ingen sportsgrene indenfor Paris' bymure. Et (mere eller mindre) middelmådigt fodboldhold, som kalder sig Paris Saint Germain[5] er det tætteste man kommer til en sportslig civilisation ... Omvendt ved man aldrig, hvad der foregår af sportslige løjer inde bag bymurene. Konkurrencer med "franskbrødsbagning på tid", "by-mesterskaberne i moustache" og "elegant, forførende samt charmerende lyrik til kvinder balkon"[6] er mulige sportsgrene inde bag de lukkede porte.

Se også[]

Paris Hilton vil gerne sige undskyld for at være en lorteunge
Nej, lorteunge, selvom du er opkaldt efter byen, så får du altså INGEN henvisninger i denne artikel. Og så snakker vi ikke mere om det.

Underjordiske noter[]

<references>

  1. Din franske frækkert
  2. Din lille franske frækkert
  3. 13,6 milliarder år før vores tidsregning
  4. din pædofile franske frækkert
  5. Ingen ved hvad helvede det betyder. Men vi tror det første ord kan oversættes til Paris.
  6. Din franske frækkert