FANDOM


En panfløjte er et blæseinstrument som kan være lavet af træ, siv og ler.


En fløjte med stærke homoerotiske referencer redigér

Panfløjten er i familie med kødfløjten, og den eneste forskel der er på de to, er at panfløjten er sammensat af flere rør, som man blæser henover for at frembringe toner. På kødfløjten er der kun et rør, (er der flere kaldes det orgie) og det kræves at der er kontakt med læberne, og at man samtidig laver en vekslende vertikal bevægelse, for at det skal fungere. Det er kun muligt for hunde at høre de ekstremt høje toner som kødfløjten frembringer, men hvis Mozarts Fløjtekoncert i G Dur afsluttes med en eksplosion af hvid væske, ved man at det hele ikke har været forgæves.

Oprindelse redigér

Panfløjten blev opfundet i herrens år 1990 i Thyborøn af den græske gud Pan, som senere måtte lægge navn til idrætsforbundet for bøsser og lesbiske. Pan opdagede at ved at sætte en række rør med forskellige størrelser sammen, kunne man blæse i anordningen og få det til at lyde godt. Da Pan kun lige havde lært at spille Bro Bro Brille på sit nyopfundne instrument, havde Georghe Zamfir allerede skrevet et væld af uudholdelige værker til instrumentet.
Blandt andre kan Don't Cry for me Argentina, The Circle of Life, og Hotel California nævnes. Det gjorde Pan så edderspændt rasende at han året efter slog Gheorghe Zamfir ihjel med en fløjtekedel.

Fløjten i bybilledet redigér

I dag bruges panfløjter hovedsagelig til underholdningkræmmermarkeder hvor østerlændinge ifører sig indianerkostume og simulerer at de rent faktisk spiller på instrumentet til en CD med panfløjtemusik. Underholdningen består i at markedsgæsterne efterfølgende finder ud af, at deres pung, pas og børn er pistforsvundet - Genial underholdning!

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.