FANDOM


Palæ Stina

Stina foran sit palæ.

"Jeg har altid gerne ville se Det Hellige Land..."

~ Oscar Wilde om San Francisco


Palæstina er en del af den romerske provins Syrien-Palaestina, og er nu om dage mest kendt for sin halv-tilfældige deltagelse i korstogene, produktion af elendig vin og nære forbindelser til Christiania og Enhedslisten.

Derudover er Palæstina en uundværlig bestanddel af den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Palæstinas Historieredigér

Oldtidredigér

Palæstina har traditionelt grænset op til Jordan, Syrien, Libanon, Ægypten, Gaza, Oman, Israel, Indien, Marokko og Chile, men pga. Ægyptens ekspansionspolitik i de første par årtusinder før vor tidsregning blev området reduceret kraftigt og var i 500 f.Kr. ikke meget større end en ølkasse.

Palæstina bidrog aktivt til at indfange jøderne da Mesopotamien fandt på at angribe alle områder i mellemøsten, og er således indirekte årsag til at Talmud blev skrevet.

I det 4. årh. f.Kr. indtog Alexander den Store Babylon og Ægypten, i høj grad takket være Palæstinas jord som han var tvunget til at marchere omkring på. Denne historisk oversete detalje var årsagen til at romerne under Kejser Caligula den (hemmeligt) 1. indtog området, koloniserede skidtet og gav det navnet 'Palæstina'. Inden da hed det blot Det dér derovre, du véd - altså på latin, vel at mærke.

Middelalderenredigér

Denne periode blev næsten glemt i Palæstinas historie, ganske enkelt fordi at Palæstina ikke fandtes - i lange perioder hed området Kongeriget Jerusalem bedre kendt som Korsfarerstaten (opkaldt efter Jesus - hvem ellers farer rundt med kors før Moses Hansen?!)

Efter Palæstinas eget ønske blev området omlagt til cannabisdyrkning i slutningen af 1400-tallet, hvilket er den direkte årsag til det nære forhold til Christiania og Enhedslisten.

Moderne Tidredigér

Nu om dage kendes området under to navne: Øst-Israel og Vestbredden, men ligegyldigt hvilket navn folk benytter er områdets finansielle sektor 100% under jødisk dominans.

Sportredigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.