FANDOM


Paii er de danske mobil-selskabers store satsning på en betalingsløsning til telefoner, og var oprindelig ment som den direkte konkurrent til MobilePay. Systemet blev introduceret i 2014, og har efter en svær start fået adskillige brugere.

Paii

Paii logoet. Nu har du set det, og er dermed en del af en udvalgt skare på under 100 mennesker.

Baggrund og historieredigér

Paii blev oprindelig introduceret som en samlet mobil-betalingsløsning af alle større teleselskaber i Danmark.

Tanken var, at man på denne måde kunne omgå bankernes monopol på pengeoverførsler, og at man i stedet kunne overføre penge direkte fra en telefon til en anden.
Da hver telefon var tilknyttet en konto, ville man på denne måde kunne lave overførsler mellem konti - altså betale for varer og ydelser, uden at have penge op ad lommen.

De første tiltag for at lancere denne løsning, fandt teleindustrien på i 1990'erne, og allerede godt 20 år senere, kunne man i 2014 lancere en app til smartphones, hvor man var i stand til at overføre fra én Paii-konto til en anden.

Da Danske Bank årevis tidligere havde lanceret MobilePay, var resultatet desværre, at Paii kun fik forholdsvis få brugere. Men taget i betragtning af det meget store millionbeløb som er anvendt på udviklingen, har man dels kunne holde et stort antal udviklere beskæftiget i mange år[1], samtidig med at man har kunne holde udviklingsomkostningerne under 25 mio. kr. pr. bruger (August 2014 opgørelse).

Brugereredigér

Fra introduktionen i februar 2014 og de kommende måneder efter, oplevede Paii en dramatisk stigning i aktive kunder. Dette medførte, at man i enkelte måneder oplevede en tilvækst på mere end 50% af brugere og 100% på handelsdrivende.

Antal brugere er opgjort således:

Måned Brugere Heraf testere/ansatte Antal butikker med Paii Noter
Januar 2014 0 0 0 Paii var kun på tegnebrædtet - på 6. år.
Februar 2014 1 2 0
Marts 2014 6 5 0 Produktet lanceres full scale
April 2014 7 6 0 1. store kampagne giver 2 nye brugere. En framelder samme måned.
Maj 2014 12 6 0 Medarbejdere bliver tvunget til at tilmelde sig.
Juni 2014 18 9 1 Første butik kommer på.
Juli 2014 28 2 1 Største eksplosion i kundetal. Alle udviklere fyres straks.
August 2014 35 1 2 Tilvækst på 100% af butikker da en tæppeforretning kommer til at melde sig på[2]

Da der ikke skete nævneværdige positive bevægelser herefter, illustrerer tabellen kun 1. halvårs tilmeldinger. Siden da har tallet været stødt dalende.

Paiis anvendelseredigér

Paii er et meget fleksibelt og anvendeligt system, der primært fabrikerer et antal undskyldninger for, hvorfor du ikke vil give penge ud. Herfra listet:

  1. "Desværre - jeg kan ikke give til indsamlingen, medmindre I har Paii?"
  2. "Jeg ville meget gerne købe "Hus forbi". Tager du imod Paii?"
  3. "Jah moster Anna. Før vi taler om dine niecer, skal vi så ikke lige tale om Paii?"
  4. "Kan du ikke betale maden, så overfører jeg pengene til dig over Paii?"

Da det er aldeles usandsynligt at andre har den fjerneste idé om, hvad du taler om, når du nævner "Paii", så slipper du for yderligere tiltale.

Paii udgør simpelthen det vandtætte alibi for ikke at betale!

Fremtidsudsigterredigér

Et slag på tasten? Paii, såvel som MobilePay, enten uddør eller bliver forbeholdt tweens indenfor en ekstremt overskuelig fremtid. Årsagen til dette er, at betalingskort-pusherne som f.eks. Nets i efteråret 2014 introducerer swirp-betaling, der i al sin enkelhed er brug af f.eks Dankort, men uden brug af pinkode - med en samlet transaktionstid på et halvt sekund.

Det var så dét, Paii...


Gratis noterredigér

  1. Hvilket desværre resulterede i forkerte data for reelle arbejdsløse, hvorved "Dagpengereformen" blev indført på et forkert grundlag.
  2. Ved en fejl! Han beklagede mange gange, og trak sin oprettelse tilbage få timer senere.
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.