FANDOM


30px-Cquote1 svg Efter at have læst hele manuskriptet igennem kan jeg konstatere at der altså mangler et ark! 30px-Cquote2 svg
Indiana Jones om Pagten


Pagten er en julekalender på Danmarks Radios specielle HD-ready julekanal, DR Risengrød, der tager op hvor film som "Nordkraft" og "Krummerne 2" slap. Ligesom i Nordkraft følger man en række parallelle handlingsforløb, der på forunderlig vis væves ind i hinanden.

Handlingenredigér

Serien handler om Iselin narkomanen Maria fra Aalborg, der grundet en mislykket kold tyrker nu er kommet ud på det vildeste syretrip, hvor hun ser nisser alle steder, som hun så til gengæld kan fryse til is, hvilket er hendes eneste trøst i livet, da hun ellers ikke har nogen venner og en frygtelig barndom og jeg skal komme efter dig. Dog har hun genfundet Krumme, der efter mange år som afdanket barnestjerne med alskens sociale problemer til følge, nu er flyttet ud i en skov har besat en varmekælder sammen med et par andre subsistensløse[1] eksistenser. Han kender dog intet til Marias fortid, og det skal blive spændende om han finder ud af hvor meget de egentligt har til fælles, så de kan holde jul sammen.

Handlingenredigér

Serien handler om Major Søgaard, der er blevet fyret fra kasernen, og nu arbejder som SSP konsulent i Thyregod, hvilket han er godt tilfreds med, da arbejdet minder meget om de glade dage i Afghanistan. Dog har en journalist fra 2900 Happiness fået færden af ham, og forklædt som rimelig lækker folkeskolelærer[2] forsøger hun nu at forføre ham til at punge ud med gamle militærhemmeligheder. Det skal blive spændende at se om han får hende afsløret inden jul, eller om han ender med villa, Volvo og vovhund i Vester[3].

Handlingenredigér

Serien handler om Rune, der føler sig udenfor og dårligt behandlet i den lille provinsby Åmål Thyregod, hvor han grundet beskyttende forældre og uforstående kammerater ikke kan få lov til at udfolde sine talenter, og få lov til at leve i et registreret parforhold med klassekammeraten Emil, som han har et godt øje til. Det skal blive spændende at se om han springer ud og får styr på tilværelsen inden jul.

Sammenvævningenredigér

Disse tre handlingsforløb væves sammen af bipersonerne Malte og hans usynlige veninde Lada Lyda, der render rundt og får svar som de synger i skoven og nok også har røget ét eller andet, hvorfor de forhåbentligvis inden juleaften finder sammen med Maria, så de alle kan få sig en ordentlig ryger i Hampen.

Og så erredigér

Hende den lækre fra parallelklassen stukket af hjemmefra og gemmer sig hos Maria.

Og over det heleredigér

Våger Villy Frandsen fra Ørnen og Nikolai Frederik Severin Grundtvig, der ser at alt går rigtigt til.

Pagtnoterredigér

  1. Der er i hvert fald ikke ret mange der kan se dem
  2. Hvilket burde få enhvers alarmklokker til at ringe, men tilsyneladende har nogen i dette tilfælde pillet ved klokkeværket
  3. Landsby beliggende lige øst for Thyregod, hvorfor den egentligt burde have heddet Øster, men da Bertel Haarder også var undervisningsminister da grundlæggeren af landsbyen gik i skole, havde der ikke været råd til at give denne en ordentlig geografiundervisning
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.