Spademanns Leksikon
Flyver3.jpg

Her ses den røde træbygning hvorfra man kan se flyene komme og gå.

Dette skilt er kendt af mange og stammer fra dengang man også nød en tår over tørsten når mans studerede fly

Flyvergrillen er navnet på pølsevognen for enden af Amager Landevej. Den er især kendt af folk som vil holde øje med Kastrup Lufthavns taxibane (planespottere) og folk som har været på køreteknisk kursus, som får et par spisebiletter til Flyvergrillen så man er sikker på at få besøgt den.

Historie[]

Da man planlagde Kastrup Lufthavn havde man ikke noget begreb om hvor lange landingsbaner skulle være. Da man opdagede det, var der pludselig start- og landingsbaner på hele Amager. Under Englandsvej anlagde man tunnelen til Dragør så de ikke skulle være helt isolerede, men den gamle Amager Landevej til Dragør sluttede brat foran lufthavnen. Med tiden opdagede folk at det var spændende at se flyene komme og gå for enden og i 1972 åbnede Flyvergrillen, så folk også kunne få et måltid mad.

Grillen[]

Flyver2.jpg

Når du besøger Flyvergrillen er udvalget af retter præget af en vis kærlighed til den lokale folklore.

Du kan du bl.a. få:

Bullet.gif Den megastore bernaiseburger
Bullet.gif Biksemad med spejlæg
Bullet.gif Wienerschnitzel
Bullet.gif Pariserbøf
Bullet.gif Spaghetti bolognese

Indenfor er der tydelige spor af tilknytningen til luftfartsentusiasterne og man har med vilje tekst-tv med flyafgange slået til for de dovne, fattige og svagtseende.

Grillens eneste naboer er Kastrup Lufthavn og Thor Möger Pedersen.

Underværk?[]

Bouncywikilogo.gif
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Flyvergrillen.

Fordi den er et oprør mod hele McDonaldismens manglende sjæl. Her er der voksduge, træstole, Cocio...og flyvere...og god tid til en personlig samtale, så man i fællesskab kan finde den rette spiseløsning som passer til kundens behov


Wonders.jpg
Denne artikel er en del af serien Spademanns syv underværker