FANDOM


Flyvergrillen
Undefined-3903

Dette skilt er kendt af mange og stammer fra dengang man også nød en tår over tørsten når mans studerede fly

Flyvergrillen er navnet på pølsevognen for enden af Amager Landevej. Den er især kendt af folk som vil holde øje med Kastrup Lufthavns taxibane (planespottere) og folk som har været på køreteknisk kursus, som får et par spisebiletter til Flyvergrillen så man er sikker på at få besøgt den.

Historie

Flyver2
Flyver3
Da man planlagde Kastrup Lufthavn havde man ikke noget begreb om hvor lange landingsbaner skulle være. Da man opdagede det var der pludselig start- og landingsbaner på hele Amager. Under Englandsvej anlagde man tunnelen til Dragør så de ikke skulle være helt isolerede, men den gamle Amager Landevej til Dragør sluttede brat foran lufthavnen. Med tiden opdagede folk at det var spændende at se flyene komme og gå for enden og i 1972 åbnede Flyvergrillen, så folk også kunne få et måltid mad.

Grillen

Når du besøger kan Flyvergrillen kan du bl.a. få den megastore bernaiseburger, biksemad med spejlæg, wienerschnitzel, pariserbøf og spaghetti bolognese.

Indenfor er der tydelige spor af tilknytningen til luftfartsentusiasterne og man har med vilje tekst-tv med flyafgange slået til for de dovne, fattige og svagtseende.

Underværk?

Fordi den er et oprør mod hele McDonaldismens manglende sjæl. Her er der voksduge og træstole og flyvere...og god tid til en personlig samtale, så man i fællesskab kan finde den rette spiseløsning som passer til kundens behov

Wonders
Denne artikel er en del af serien Spademanns syv underværker
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.