FANDOM


m (Grillen)
m (Grillen)
Linje 5: Linje 5:
   
 
==Grillen==
 
==Grillen==
[[Billede:flyver2.jpg|150px|left]]Når du besøger kan Flyvergrillen udvalget præget af en vis kærlighed til den lokale folklore. Du kan du bl.a. få:
+
[[Billede:flyver2.jpg|150px|left]]Når du besøger Flyvergrillen er udvalget af retter præget af en vis kærlighed til den lokale folklore. <br />
  +
Du kan du bl.a. få:
   
 
{{*|Den megastore bernaiseburger}}
 
{{*|Den megastore bernaiseburger}}

Versionen fra jul 14. 2009, 18:12

Flyver3
Flyvergrillen

Her ses den røde træbygning hvorfra man kan se flyene komme og gå.

Undefined-3903

Dette skilt er kendt af mange og stammer fra dengang man også nød en tår over tørsten når mans studerede fly

Flyvergrillen er navnet på pølsevognen for enden af Amager Landevej. Den er især kendt af folk som vil holde øje med Kastrup Lufthavns taxibane (planespottere) og folk som har været på køreteknisk kursus, som får et par spisebiletter til Flyvergrillen så man er sikker på at få besøgt den.

Historie

Da man planlagde Kastrup Lufthavn havde man ikke noget begreb om hvor lange landingsbaner skulle være. Da man opdagede det var der pludselig start- og landingsbaner på hele Amager. Under Englandsvej anlagde man tunnelen til Dragør så de ikke skulle være helt isolerede, men den gamle Amager Landevej til Dragør sluttede brat foran lufthavnen. Med tiden opdagede folk at det var spændende at se flyene komme og gå for enden og i 1972 åbnede Flyvergrillen, så folk også kunne få et måltid mad.

Grillen

Flyver2
Når du besøger Flyvergrillen er udvalget af retter præget af en vis kærlighed til den lokale folklore.

Du kan du bl.a. få:

Bullet Den megastore bernaiseburger
Bullet Biksemad med spejlæg
Bullet Wienerschnitzel
Bullet Pariserbøf
Bullet Spaghetti bolognese

Indenfor er der tydelige spor af tilknytningen til luftfartsentusiasterne og man har med vilje tekst-tv med flyafgange slået til for de dovne, fattige og svagtseende.

Underværk?

Bouncywikilogo
Humor-encyklopædien Wikipedia har en parodi-artikel om Flyvergrillen.
Fordi den er et oprør mod hele McDonaldismens manglende sjæl. Her er der voksduge, træstole, Cocio...og flyvere...og god tid til en personlig samtale, så man i fællesskab kan finde den rette spiseløsning som passer til kundens behov
Wonders
Denne artikel er en del af serien Spademanns syv underværker
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.