FANDOM


Ovh

Manden som alle er i familie med.

Ove Verner Hansen (20. juli 1932 – 20. februar 2016) var kgl. operasanger (bas baryton), skuespiller, toastmaster til Simon Spies' bryllup med Janni, tv-kok, sømand, minearbejder, Falck-redder, skovhugger og professionel lejemorder for den lyssky afdeling af den danske bankverden.


Barndom redigér

Hans familie stammede fra Markentenderi-gården i Helsingør, hvor de var 14 børn som alle hed noget med E (Erhard, Erland, Erik osv.). Derfor nægter Ove at kendes ved sine fætre og kusiner, da der er mindst 150 af dem.

Gennembrud redigér

Hans første bemærkelsesværdige præstation var i starten af 70'erne, som medlem af "Ædedolkenes Klub" i "Livsens Ondskab". Så vidt man ved, var Hansen den sidste overlevende fra denne tv-serie. Samtidig viste han for første gang sine fiskeretter i TV-køkkenet, alt imens han var aktuel i sengekantsfilm (folkeporno).

"Bøffen" redigér

Hans mest folkekære indsats var som "Bøffen" i samtlige Olsen-banden-film, hvor karakteren baseres på hans egne oplevelser i bankverdenen, og ikke Erik Balling, som mange tror. Balling bad ham at spille karakteren, som Hansen selv mente at et "dumt svin" skulle være.

Ove Verner så aldrig en eneste Olsen-Banden-film, som en af meget få danskere.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.