FANDOMOultrejordain
 ???  ???
(Flag) (Våbenskjold)
Motto: ???
Nationalmelodi: ???
Hovedstad  ???
Største by  ???
Officielle sprog Latin, Fransk, Italiensk, Tysk, Nordisk, Arabisk, Græsk.
Regeringsform
Feudalt Kongedømme
'
???
Oprettet ca. 1100 e.kr.
Nationalhelt(e) Jesus
Valuta  ???
Religion Katolicisme mfl.
 Befolkning  ???
 Areal  ???
 Befolkningstæthed  ???
 Etniske grupper  Europæisk og Nærorientalsk
 Største Eksportvarer  ???
 Største Importvarer  ???
 Nationaldyr  ???
 Nationalsport  ???
 Åbningstider  ???
 Internetadresse  NIL


Oultrejordain (udtales IKKE "Ultra-jordan", selvom det er nærliggende) var én af adskillige korsfarerstater i Det Hellige Land, og det af dem, man ved mindst om. Selv ikke dem der boede der - eller dem der regerede landet - ved med sikkerhed hvor stort det var, hvor mange indbyggere der var, eller hvem der rent faktisk bestemte over hvad.

Historieredigér

Baldwin I af Jerusalem invaderede i 1100, 1107 og 1112, hvorefter han iværksatte byggeriet af borgen Montreal til at holde styr på de få nomader der boede i området, og som alligevel ikke anede om de var skattepligtige til de kristne i Jerusalem eller muslimerne i Damaskus. De få kristne indbyggere, blev flyttet til Jerusalem, for at udfylde det jødiske kvarter, efter at de forrige beboere enten var blevet tvangsflyttet til nogle fremmede ghettoer, eller myrdet.

Ultrajordan1

Oultrejordain er, på dette kort, de lyserøde områder med navnene "Montreal" og "Kerak", men faktum er, at ingen med sikkerhed ved om det var større eller mindre, hvor langt det gik mod nord, og hvor meget der domineredes i sydlig retning. Man ved blot, at det lå øst for Jordanfloden, og hang sammen med Kongeriget Jerusalem.

Herskerne af Oultrejordain var så loyale overfor korstogenes overordnede mål, at de med jævne mellemrum bekrigede deres overherrer i Kongeriget Jerusalem - dette kunne kun lade sig gøre, da Damaskus' herskere jo heller ikke vidste hvor grænserne gik, og derfor var usikre på hvem der boede i Oultrejordain. Ligegyldigt hvem de var, så herskerne i Damaskus en ren win-win-situation: Hvis det var kristne der styrede lortet, var der jo en de facto borgerkrig i korsfarerstaterne, men var det undersåtter til Damaskus, ville der være udsigt til at udvide interessesfæren efterhånden som Oultrejordains soldater evt. ville erobre mere land[1].

Berømt herskerredigér

Her er en ting som man ved med nøjagtig sikkerhed: Raynald af Châtillon var Fyrste af Antiokia, og tog på plyndringstogt i ørkenen[2] omkring 1160/61, hvor fjolset lod sig fange, hvorefter han sad i spjældet de næste 15 år. Medens han ruskede tremmer og gemte sig for steroide-bøsser, blev en anden indsat som Fyrste i Antiokia. Da han langt om længe kom ud, giftede han sig øjeblikkeligt til magten i Oultrejordain, og gjorde straks kongen opmærksom på, at Oultrejordain nu var sin egen, selvstændige suveræne stat - hvorefter han tog på ørkenplyndring igen, og pissede Saladin så grundigt af, at sultanen invaderede i 1187, erobrede Oultrejordain, henrettede Raynald af Châtillon, og udslettede fuldstændigt den samlede korshær ved slaget ved Hattin[3].

Noter som ingen kenderredigér

  1. Uheldigvis ved man heller ikke hvor mange disse soldater var, og om de overhovedet fandtes.
  2. Jeps, ligesom Muhammed.
  3. På USA's nationaldag, faktisk. Det var så dét om Donald Trumps syn på muslimer...
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.