FANDOM


Osvald

Osvald Helmuth var en meget vijefast mand,som ofte slog bordet i stykker når han ville have sin vilje.

Osvald Helmuth, der levede fra 1894 til 1966, var vor allesammens største visesanger og entertainer i mange år, indtil Frank Hvam kom frem med sin lille klovn.

"Lynlåse er blevet forbudt i Frankrig, fordi de larmer for meget i biografteatrene..."

~ Lille billedskønne Osvald om lynlåse


Osvald var elev af Frederik Jensen, som alle 90-årige så tydeligt ville kunne huske, hvis de ikke havde lidt problemer med huskeren.

Osvald er far til Frits Helmuth, som du måske husker fra Blinkende lygter, hvor han spiller sig selv i rollen som en alkoholiseret læge, der lærer Ulrich Thomsen at grave elefantbajere ned. Og Frits igen er så far til Pusle Helmuth, der spillede en lille pige i de originale Far til fire-film fra 1960'erne. Lutter berømtheder.

Men Osvald var aldrig hjemme hos sin søde kone, som hed Søster, selv om hun ikke hed Søster i virkeligheden, det' da klart, for han skulle øve sig til sin næste rolle og det gjorde han henne om hjørnet, nede i kælderen, hvor de desværre var hundrede mand og een bajer, så der var ikke noget at sige til, at ølhunden glammed' . Men hvis man virkelig vil have fred, så må man tage turen til Bornholm I den mellemste køje:

Jeg er blevet snyyyyydt, det' min kahyyyyyt,
"Gu' det ej", skreg degnen
Det har han sikkert nok fortrydt

og sådan fandt han inspiration alle vegne.

Men du kender vel slet ikke Osvald? Lille billedskønne Osvald? Har aldrig hørt om ham? Har kun hørt om Frank Hvam?

Du er gået glip af noget. Men det var dengang. Jeg er træt nu. Jeg ta'r en morfar. Men du får lige på falderebet en af Osvalds stående vittigheder:

En ung mand ser en annonce fra cirkus i avisen: "Dyretæmmer Peddersen søger en ung mand". Manden søger jobbet. Jobbeskrivelsen er sådan: "De skal bare smyge dem ned i hunløveskindet og gå ind til hanløven i buret". "Den er jeg ikke vild med" siger manden. "De får 100 kr. om dagen" siger dyretæmmeren. "Så gør jeg det!" siger manden.
Dagen oprinder. Den unge mand ryster i skindet, så han bæver. Inde i manegen sidder hanløven og siger "grrrr - grrrrrrrrr!". Pludselig husker den unge mand, hvad dyretæmmeren har sagt: "De skal bare smyyyyge dem op ad hanløven, så gør han dem ingenting! Ingen verdens ting!" Den unge mand går ind i manegen og smyger sig op ad hanløven og så siger hanløven: "Får du osse hundrede kroner om dagen?"
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.