FANDOM


"Hvis bare det ikke var for Orla Frøsnapper – den modbydeligste, grimmeste, mest tyranniske og dummeste bølle i byen"

~ Pølse om at være Victors vovse


Orla

Orla hed oprindelig Jensen, men skiftede til sit mellemnavn, Møller, da han senere måtte blev nødt til at gå ind i politik

Orla Währ (1898-1972) var en berømt forfatter,[1] salmedigter og tarmrenser (selv påstod han, at han var pølsemager, men denne påstand blev dog pure afvist i en seriøs videnskabelig roman fredag i sidste uge.[2])

Salmerne redigér

Kun ganske få véd, at Orla er ophavsmand til alle Kim Larsens største hits, incl. Kvinde min, Ode an die Freude, Der er et yndigt land og Er du langsom i nat/Are you lonesome tonight.
Derudover har hr Währ et stort bagkatalog, men det hindrede ham ikke i at blive ungdomsmester i højdespring og dværgkastning ved De olympiske Lege i Aarhus i 1953.[3]

Vennerne redigér

Orla Währ var et yderst karismatisk væsen, som virkede dragende på både mænd og kvinder. Blandt de mest prominente kan nævnes:

Det med småtredigér

  1. Hans roman om undervandsbåden Nautilus, "Dybet ved Dragsmur", er blevet favorabelt sammenlignet med den danske guldalderforfatter Julius Währnes roman "En Hjerneomdrejning under Kattegat" (Gyldendal, 1864)
  2. Helge Sander: Hjernens Fysiognomi (Gyldendal 2011)
  3. Orla kastede sin dværg otte meter
  4. Hydrocefal svindler
  5. Også kendt som 'hønserøv' grund af hendes sammensnerpede mund
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.