Spademanns Leksikon

Selvom kun én af personerne på billedet kan spille guitar, så er det nødvendigt med to! For vi befinder os i Californien!

Orange Country (eller bare "The O.C.") er/var en amerikansk tv-serie som rullede over alverdens Tv-skærme mellem 2003 og 2007.

Serien handler om en gruppe unge mennesker som lever et overklasseliv i Newport Beach i Orange Country i Californien. De er således alle sammen viklet ind i hinandens liv (på godt og ondt) og der er optræk til dramatik i hver sekvens.

Plot[]

En fyr bliver optaget i en rigmandsfamilie som i forvejen har en søn, som er en nørd, men samtidig håbløst forelsket i en prinsesse, dog bliver de begge gode venner og oplever en masse ting sammen, særligt ham fyren fra gaden, som knepper til højre og venstre med alle som er villige, og får måske et barn, men det gør han ikke alligevel, så er det ham "brorens" tur, han får måske også et barn, men gør det ikke alligevel, selvom han måske gerne ville, om ikke andet så lykkes det de to drenge at få stablet et venskab på benene med deres kærester som kommer og går og dør som det passer dem - åbenbart, men ja, det hele handler om et overklasse miljø i USA hvor der er drama fra start til slut og romantikken i luften, ofte bliver afbrudt af skuffelser og bajospil, selvom der ikke er nogen banjo med i serien, så er det rent hypotetisk ment, hvad end det giver mening eller ej, men igennem hele serien er det drengen fra gaden som kæmper med en masse problemer - også inde i sig selv - og budskabet for ham må være at kærlighed måske overvinder alt, bare ikke døden som altså overvinder kærelighed.

Held og lykke med at bruge de næste 3000-4000 timer af dit liv på at følge med i deres liv.


Cast[]

 • Sandy Cohen - er familiens legeonkel. Han er således den faderfigur som man kommer til når man har et problem. Sandsynligvis fordi han er den succesfulde advokat som beriger familien Cohen med penge og sex (det sidste dog kun til konen...)
 • Kirsten Cohen - som er familiens mor. Hun er udsat for alt og i sæson 2 bliver det da også for meget. Hun smask-forelsker sig i en dude fra sit arbejde. Men grundet hendes status som mor, kan hun ikke få ham. Hun drikker sig halvt ihjel istedet.
 • Ryan Atwood - er familien Cohens sorte får. Dog er han ikke direkte i familie med dem (de samlede ham op fra gaden), men det forsøger familien at skjule grundet Nordkoreas overforbrug af save i forbindelse med afviklingen af vinter-OL i Mexico. Om ikke andet, er han en rå fyr, som bedre kan lide at slås end at gå i skole. Og pigerne elsker det!
 • Seth Cohen - er Cohen-familiens eneste nu ældste barn. Dog har han interessante ambivalente følelser angående hans seksualitet.
 • Summer Roberts - er kæreste med Seth Cohen (ja). Hun er skolens skønhed og dirigerer med Seth som var han en vandrende pind...
 • Julie Cooper - er #1 skank i hele Orange Country og mor til Marissa. Foretrækker mænd/drenge som enten er under 25 eller er tidligere kærester med sin datter. Til sidst vælger hun dog familien over sine egne behov og gifter sig med en rig Texas-dude, som om nogen ved alt om Olie.
 • Marissa Cooper - kæreste med Ryan indtil hun bliver dræbt i en ulykke af James fra Twilight.
 • Jimmy Cooper - er en eller anden ligegyldig karakter. Vidst nok far til Marissa Cooper. Men mest bemærkelsesværdigt er det dog, at personen bag/i/som spiller Jimmy Cooper, også lægger stemme til den amerikanske udgave af Disneyklassikeren Herkules!


Berømte berømtheder som lige ville have en fuldstændig ligegyldig birolle i OC[]

 • Den onde vampyr James fra Twilight - spiller Marissa Coopers kæreste inden hun dør.
 • Hende der den ikke-venlige søster fra Twilight i Cullen-klanen - spiller en af Ryan Atwoods utallige kærester. Desuden havde hun også en af hovedrollerne i teenage-filmen Thirteen. Uartige pige.
 • Alt bliver dog overgået af at Chris Brown (!) i sæson 4 også lige ville have en birolle - hvilket han nok skulle lade vær med. For hans skuespil er ligeså dårligt som hans musik. Og magen til ligegyldig birolle har højest sandsynligt endnu ikke fundet sted på denne jord. Pinligt, mr. Brown.Se også[]