FANDOM"Hellere en god trekant end en ond cirkel"

~ Cirkeline


"Du kan rende mig et rundstykke"

~ Ond Cirkel


En ond cirkel var oprindeligt et tankeeksperiment, som blev formuleret af miljøforsker og gipskunstner Bjørn Lomborg. Tankeeksperimentet lyder at hvis man tegner en masse cirkler på et stykke papir og giver dem ansigter, hvor mange af dem ser så statistisk sure ud?

Onde cirkler

Her ses to cirkler hvoraf den ene (tv.) åbenlyst er ond

Historik redigér

De første onde cirkler så dagens lys kort efter det moderne gennembrud. Befolkningen i Danmark havde i lang tid udtrykt utilfredshed over romantikkens diktatur: Markerne flød med kærlighedsdigte og afgrøder var i store dele af landet hærget af turtelduer og amoriner. Og ikke mindst blev der bællet cirkelkaffe fra den lokale brugs i spandevis. Den datidige præsident over de forenede kommuner, Amor Lund Kierkegaard, havde i lang tid lovet forbedringer, og da den stærkt famøse performancekunstner Schack von Staffeldt i sin ekspressionistiske 20-timers-hoppeballet som konklusion havde ridset sataniske symboler på sine øjenlåg, måtte den almene befolkning kapitulere.

Bjørn Lomborg, der dengang var syv år gammel, havde netop begyndt sin karriere som cirkeltegner, og den første onde cirkel, han i sine studier formåede at udbrede, var rygning. Han argumenterede således, at de fleste røg fordi de var stressede, og at de blev stressede fordi de ikke røg nok. Beviset for denne komplekse, kausale sammenhæng er udtrykt i hulemalerier nær Møens Klit. Datidige kritikere af Bjørn Lomborgs tidlige karriere som filosof brugte i flæng argumentet øv bøv, du laver hule malerier!. Bjørn svarede igen med et cirkelspark.

Metafysiske diskurser redigér

I 1970'erne var onde cirkler meget omdiskuterede, da man tog en masse stoffer og ikke kunne blive enige om, hvorvidt cirklerne snakkede sammen eller til digs. I et stort konsensus i Folketinget (kun Centrumdemokraterne var ikke med) blev det besluttet, at det gjorde de, og at man ikke skulle svare igen, da det ikke var pænt. Det ledte til, at den første onde cirkel blev valgt som folketingsmedlem i 1981, som repræsentant for Dansk Folkeparti. Da det var en ond cirkel, blev der meget hurtigt flere onde cirkler valgt til Folketinget, og i dag er alle politiske poster i retssystemet besat af onde cirkler, hvorfor ordsproget lyder, at bureaukrati er en ond cirkel.

Cirkelrettigheder redigér

Den første sorte, onde cirkel som fik bred folkelig opbakning var Martin Luther Cirkel. Hans store debut var en tale, som blev holdt for alle religiøse, sorte og onde cirkler i anledning af Vietnam-krigen. Talen blev skrevet ned på et Magic-kort som koster tre farveløse mana at smide og er 2/2 flying.

Cirkelargumenter redigér

Grunden til at det kan være svært at snakke med onde cirkler er, at grunden til at det kan være svært at snakke med onde cirkler er, at grunden til at det kan være svært at snakke med onde cirkler er, at grunden til at det kan være svært at snakke med onde cirkler er, at grunden til ...

Dialektik redigér

Se hovedartikel: smileys.

Selve den bagvedliggende dialektik der igennem tiden har været brugt til at udtrykke onde cirkler har været under radikal reformation siden det ifølge dansk retskivning i 1985 blev ulovligt at benytte vokaler. Mange amatørfilosoffer har derfor som et yderst bevidst samfundseksperiment valgt at benytte bogstaver og punktuering til at tegne små mennesker med. :D-/<


Advarsel redigér

Sig aldrig π til en ond cirkel. De hader at man tager faste forhold op, også selv om dette forhold er helt irrationelt.

Se også redigér

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.