"Hvad fanden klager I over? Manden er jo genial!"

~ DR om Ole Bornedal


Ole Bornedal (fødested ukendt uønsket[1]) er en dansk svensk filminstruktør som Danmarks Radio ringer til hver gang de ønsker at en gigantisk film- eller tv-satsning skal spoleres, så DR kan dele omdømme med TV2, Grækenland, Zimbabwe og andre organisationer, der bare nægter at gøre ting ordentligt[2]

Film hvor Ole Bornedal har rådgivet producenten[redigér | redigér wikikode]

Beskyldninger om nepotisme[redigér | redigér wikikode]

Ole Bornedals mest berygtede makværk, DR-satsningen "1864", indeholder efter sigende både hans datter Fanny og hans kone Helle i rollerne som hhv. "Datteren" og "Konen". I denne forbindelse blev Bornedal beskyldt fra alle sider[7] for at udføre decideret nepotisme, hvilket Bornedal tog på vanlig diplomatisk vis:

"Bare fordi at nepotisme defineres som "Dét at begunstige folk fra ens familie", betyder jo ikke at man udfører nepotisme bare fordi man begunstiger folk fra ens egen familie..."

~ Ole Bornedal


Efterfølgende er Bornedal blevet udsat for en veritabel hetz fra medieverdenen der står i kø for at kritisere hans noget kontroversielle valg af skuespillere[8], og det skorter sandelig ikke på kreative tilsvininger som folk har fundet på. Vi bringer her de mest almindelige: linselus, pamper og hund. Spademanns Leksikon finder det imidlertid ganske uværdigt at kalde manden for f.eks. hund når hans opførsel i så massiv grad minder mere om Lars Løkke Rasmussen.

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Bornedal er meget sky, og rent privat bevæger han sig i grænselandet mellem anonym galning og ekcentrisk rigmand. Det er således ret almindeligt kendt, at møder man ham på gaden kaster han sten efter folk medens han råber op om "ækle medlemmer af pøbelen", og hvis man rent undtagelsevis faktisk finder hans fæstning af en bolig, så vil man opdage at at tyendet[9] pudser en hel flok bistre hunde på én, simpelthen af frygt for at Bornedal lader dem stå nøgne ude i sneen medens hans kone og datter griner fra verandaen.

Kønslig omgang med hundene[redigér | redigér wikikode]

Er så vidt vides ikke fundet sted, men vi lufter[10] alligevel muligheden.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Hvisken og Sandheder[redigér | redigér wikikode]

Borneklant.jpg

  1. Spademanns Leksikon kender den rette adresse, men ønsker ikke at indbyggerne i Nørresundby skal skamme sig yderligere.
  2. Hvorefter Bornedal almindeligvis forlader landet et halvt års tid efter hver premiere. Lige efter premieren
  3. Bornedal kaldte manuskriptet "Det bedste jeg har læst"
  4. Bornedal mente ikke at den mindede om ET (hvilket den gør i dén grad!
  5. Bornedal syntes at det var smart at kickstarte pirat-genren med en film med Geena Davis og Matthew Modine
  6. Den dag i dag mener Bornedal stadig, at filmen er bedre end Amadeus og The Grand Budapest Hotel
  7. Inkl. nedefra.
  8. I datterens tilfælde, skal ordet "skuespiller" opfattes i ordets mindst rosende betydning.
  9. Tjekker, lønnet på statens regning.
  10. Get it?
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.