Odin3.jpeg
Odinstårnet havde de amerikanske skyskrapere som forbillede
Odin2.jpeg
Odinstårnet efter sprængningen i 1944. Materialerne blev iøvrigt omsmeltet til noget mere nyttigt.
Odin1.jpg
Her ses familien Arvidssen nyde Bolbro og omegn

Odintårnet var et vellykket forsøg på at skjule at man havde fået materialer til overs fra den gamle Lillebæltsbro. Den var nok ikke gået idag og nej ikke noget med raketaffyringsrampe og "so ein Ding müβen wir auch haben". Vi skriver 1935 hvor intet der var efter tysk forbillede hørte til i Danmark.


Bygningen af tårnet

Konstruktionen blev tegnet på en aften og forbilledet var i stedet Empire State Building i New York, som var den højeste bygning i umindelige tider. Tårnet blev 435m højt dvs. højere end Eiffeltårnet som man kunne se i klart vejr.

På første plan som blev restaurant var der jævnlige mannequinopvisninger og man havde der nogen af de første lovlige jitterbug-konkurrencer mellem homoseksuelle mænd hvis man vel og mærke havde fået bevilling til det.

Man havde også noteret et brug af narkotiske stoffer som kunne få folk op og flyve. Det var der desværre nogle der prøvede.


Peter-gruppens overvejelser

Den berømte modstandsgruppe Peter-gruppen, som under 2. Verdenskrig sørgede for at udføre noget der lignede Schalburgtage, vidste at man ved at ofre så stor en kolos ville kunne gøre Hitler glad efter han i 1944 havde formuleret sit berømte forsigtighedsprincip.
Man udvalgte derfor mål som ikke havde kulturhistorisk værdi. Man skønnede at man hurtigt ville kunne opføre Odinstårnet igen når freden var kommet[1].


Genopførelsen

Næ, Peter-gruppen havde set fuldstændig rigtigt - et tårn opført af affaldsmaterialer. Henning Brøndum og Kai Bothildsen-Nielsen blev iøvrigt efter krigen modtaget af Christian 10. og fik ridderkorset for deres heltedåd, som skånede uskyldige danskere og kulturværdier.

Men, men, men...der er kræfter som pønser på at opføre Odinstårnet, så Odense igen kan få et vartegn. Selve tårnet skal finansieres ved at lave liebhaver-penthouses specielt til familier med små børn, som derved kan få masser af frisk luft i deres opvækst.

støtteforeningens hjemmeside kan du blive medlem ved at indbetale et beskedent kontingent.


Noter

  1. Samme strategi blev iøvrigt brugt ved de såkaldte clearing-mord. Man skulle få det til at se ud som det var tilfældige mord, men da man havde fået adgang til Gestapos arkiver over stikkere, var det dem som røg
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.