Spademanns Leksikon

Her ses broen være "på tværs". Husk chokolademadder til havnefogden hvis du vil være sikker på, at han gider åbne for dig.

Odins Bro er det hidtil eneste vellykkede broprojekt[1] over Odense Kanal[2]. Det er en såkaldt "Svingom-bro", som drejer 90 grader hvis du har glemt sikkerhedsselen[3]. Er du stædig, og fortsætter med at køre selvom broen har drejet vejbanen væk, så skal der mange timers øvelse i GTA's Stunt-Jumps til, for at du kommer tørdækket over på den anden side. Men det er altid tilladt at forsøge. Der er kun 200 meter.

Når broen ikke er peger den forkerte vej, så er der asfalt-forbindelse for bilister, cyklister, fodgængere og dyreliv mellem Odense NV og Odense NØ. Broforbindelsen blev ganske belejrligt en del af en ringvejs-forbindelse rundt om Odense, i samme sekvens som Odenses mest omdiskuterede - og raffikerede - gade blev lukket fordi der i fremtiden skal stå caféstole og QR-kodede informationstekster til japanske turister der ikke kan finde H. C. Andersens hus.

Historie

Odins Bro blev - på trods af navnet - ikke bygget af Odin. Odin byggede heller ikke Odinstårnet, ligesom han sikkert også var pænt ligeglad med bebyggelsen "Odensch" opført i hans navn. Alligevel mener odenseanerne - typisk diverse borgmestre og biskopper - at Odin og Odense har et nært tilhørsforhold til hinanden. Det er ikke tilfældet. Tværtimod hader Odin Odense[Kilde ikke nødvendig]. Men han er glad for at eje en bro.

30px-Cquote1 svg.png Hvem er det der tramper på min bro?! 30px-Cquote2 svg.png
Odin

Men hvem byggede så broen? Det gjorde Odense Kommune som med økonomisk hjælp af Staten, SKAT og Udbetaling Danmark fik lagt fundamentet til broen i 2010[4]. Broen stod færdig i 2014 og har været i brug lige siden[5].

Odins Bro i nattetimerne. Her er der bedst mulighed for at komme over broen.

Regler og åbningstider

Der er strænge krav for havnefogden på Odense Havn, når han skal administrere 10000 tons svingbar stålbro.

Broen er lukket når:

  • M/S Mærsk Mc-Kinney Møller kommer sejlende ind i havnen
  • Kongeskibet Dannebrog kommer sejlende ind i haven
  • Robåde fra den lokale roklub kommer sejlende ind i havnen
  • Ænder kommer svømmende ind i havnen

Det tager op til 20 minutter at åbne og lukke broen. Det vil sige at broen typisk holder lukket halvdelen af døgnet. Der er bedst mulighed for åben bro ved midnatstimerne, når sømændene spiser aftensmad.

Noter

<references>

  1. Bemærk vi skriver "Bro-projekt". Stige-færgen længere opad kanalen er til stadighed den største succes på Nordfyn siden Bogense fik købstadsrettigheder i 1288.
  2. Undskyld, skrev vi "kanal"? Vi mente selvfølgelig pisrende.
  3. Sikkerheden kommer i første række på Odense Havn.
  4. Eller hvornår det nu var.
  5. Bortset fra når broen er ufarbar. Hvilket sker tit.