OB
OB.PNG
Fulde navn Odense Boldklub
Grundlagt 1887 - ved et hændeligt uheld.
Opløst I syre
Stadion Albani Stadion, Carlsberg Ground
Odense Stadion, Fionia Park
TRE-FOR Park
Kapacitet 15.000 (16.000 sæder)
Formand Fyens Stiftstidende
Cheftræner Ove Petersen
Liga Superligaen
2011 en 6-7 stykker
Hjemmeside www.ob.dk
OB hjemme.jpg
OB halstørklæde.jpeg
Hjemmedragt Hjemmeklud


Odense Boldklub (OB) er en forholdsvis professionel dansk boldklub fra Odense. De spiller til dagligt fodbold i den danske superliga, som er den højeste division i Danmark. Klubben har igennem sine over 100 år vundet det danske mesterskab op mod hele 3 gange. Noget som må siges at være mere end godkendt, når nu Odense er Danmarks 3. største by.

Oprindelse[redigér | redigér wikikode]

Odense Boldklub er opstået omtrent i 1887, da en forsamling påvirkede skibsbyggere forvildede sig til H.C. Andersens hus. Han gav ikke en omgang. De brændte stedet ned til grunden.

30px-Cquote1 svg.png Naade de Herrer thi jeg eier intet Øl 30px-Cquote2 svg.png
H.C. Andersen til sin første fodboldkamp. Som foregik i hans stue.


På et tidspunkt, sent på den festlige aften, er der en spiller som tyrer bolden[1] mod den paralyserede H.C. Andersen. Heldigvis reddede den dengang 34-årige Lars Høgh den talentfulde digter og forfatter fra hjernedøden. Lars har lige siden været målmand på OB's hold.

Ovn på urin ruinerne af forfatterens barndomshjem, byggede OB en bar. Dagen efter vågnede de med tømmermænd, men da var H.C. draget til København i vrede. For at dække over skandalen, annekterede Odense et sted i midtbyen, og kaldte det for "H.C. Andersens hus"[2].

OB'erne blev så sure at de skrev alle H.C. Andersens eventyr om. Det viste sig senere at være en god ting..

Promovering[redigér | redigér wikikode]

Odense Boldklubs logo 1990-1998

I 1990'erne opdagede bestyrelsen på Fyns Stifttidende at Berlinmuren var faldet. Det ville tydeligvis betyde øget kapitalisme, hvilket man vel sagtens kunne overføre til fodboldens verden. Så bestyrelsen søsatte et projekt med tampon-giganten o.b. som de jo tilfældigvis delte navn med. Det resulterede i at man mod et flot beløb på op mod 2 milioner kroner før skat, skiftede klubbens logo ud med tampongigantens dito. Det projekt fortsatte i 8 magre år. Noget som fodbolddanmark senere har forsøgt at fortrænge.

Senere kom dildo-giganten LegMedMor ind i billedet med henblik på ligeledes at promovere dem selv i fodboldklubbens logo. Dette projekt lykkedes dog ikke. Nu kom Calrsberg så ind i billedet, som også forgæves forsøgte at købe sig ind i klubben, med et henblik på at gøre o.b. kunsten efter, og erstatte fodboldklubbens logo med Carlsbergs. Istedet købte de navnerettighederne til klubbens fodboldstation. Noget som resulterede i en protest, arrangeret af klubbens fanklub. Protesten varede i 15 minutter, indtil folkemængden på 37 personer blev bedt om at flytte sig af politiet. Siden da har stadionnavnet skiftet navn de seneste mange år.

Spillere & spillestil[redigér | redigér wikikode]

OB har huset mange legendariske målmænd. Her ses Arek Onyszko.

Odense Boldklub har været med til at forme kendte spillere som:

Af samme grund nyder OB en vis respekt blandt fædre i Vollsmose. OB kan noget med børneopdragelse, hvor en rigtig taber får lov til at tabe, og alligevel hive i testikler samtidig.

Spillestilen har altid fortrinsvis været: Tons og Tyr!
Efter tilvejebringelsen af Brdr. Hæmningsløse Hemmingsen, har der ikke rigtig været nogen grænse for, hvor langt en OB spiller ville gå, for at smadre modstanderen. Da voldsregimet under brødrene ikke i længden viste sig tilstrækkelig, importerede man på et tidspunkt Brian Steen Nielsen.
Siden da er bl.a. Djengis Khan og Josef Stalin set på tilskuerpladserne, hvor de flittigt noterede tips og tricks til fremtidige overfald og udrensninger.

30px-Cquote1 svg.png Gå efter testiklerne!!! 30px-Cquote2 svg.png
Hemmingsen til Hemmingsen


Kongemordet i Ådalen[redigér | redigér wikikode]

I 2010 valgte det berygtede ledelse i Odense Sports&Entertainment[4] at fyre deres siddende træner samt den siddende sportsdirektør. En fyring som kom en del bag på hele fodbolddanmark. Heldigvis havde man et es i ærmet - nemlig Henrik Clausen. Uheldigvis viste han ikke at være god nok til andet end at råbe ad spillerne, så istedet hentede man Søde-Poul[5] til klubben. En mand, som ikke kan andet end at rose egne og modstanderens spillere. En sød lille historie hvor de store fynske bøgetræer blev savet til jorden, og erstattet af den blide Poul Hansen... Hvilket har resulteret i, at man har omdannet OB fra en magtfaktor i toppen af Superligaen til en magtfaktor i bunden af selvsamme liga.

Resultater[redigér | redigér wikikode]

OB's spillerbus.

Ok - OB har engang vundet over Real Madrid. Flåt siger vi bare! Men det var vist også det...

Resultatmæssigt har OB altid ligget under for "Odense Kammeraternes Sportsklub" (OKS), og har misundet deres stadion: "Okson Park".

Fans[redigér | redigér wikikode]

Fans har aldrig udgjort det store problem for OB. De findes ikke rigtig i større antal, og de få der er, siger ikke rigtig noget. Da OB tog en af deres utallige elevatorture ned i serierne, i slutningen af 1990'erne, besluttede OB's fans sig for at gå hvert til sit:

  • Der var 5 fans, der besluttede sig for aldrig at se OB igen.
  • Den anden halvdel af fanskaren gik hjem, og kom først tilbage, når OB var rykket op.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Fodnoter[redigér | redigér wikikode]

  1. Dengang var det en 14 kg. tung læder-indbundet, oppustet svineblære.
  2. Troede du virkelig på, at du har været i det rigtige?
  3. Vi glemmer dig ikke lige for den detalje med Ayatollah Risager! Mandens nosser er hellige! Selv i fodbold!
  4. I daglig tale: OST
  5. Som qua hans fantastiske præstation som tv-kommentator eskpert og assistenttræner i AB...
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.