Spademanns Leksikon

Som det tydeligt fremgår af overstående kort, så råder Oceanien over godt 48 % af jordens vandforsyning

.

30px-Cquote1 svg.png Ocean... i en hvad? 30px-Cquote2 svg.png
Sidney Lee om Oceanien


Oceanien er en af de... 5, 6, 7, 8 verdensdele som skiller verden ad i små dele. Det er endnu uvist hvor navnet "Oceanien" kommer fra, men sprogforskere fra Angola mener, at det kommer af det græske ord ελληνική λέξη som på dansk betyder taburet og μια άλλη ελληνική λέξη som på danske betyder skolelærer. Sættes de sammen på portugisisk giver det "Oceanien" på finsk. [1].


Religion[]

Den mest fremherskende religion i Oceanien er voodoo. I 1702 prøvede kristne pilgrimme ellers at konvertere området til Islam, da der i datidens Europa herskede stor foragt over hvad der foregik på den anden side af jorden. Det var nemlig i disse år, at videnskaben kom frem med teorien om at "jorden ikke var flad", som de skriftkloge ellers mente - noget som senere blev bekræftet af selveste Gud. Om ikke andet prøvede pionererne at få urfolkene til at tale arabisk, så de havde et sted at sende muslimer og andre folkefærd hen, i tilfælde af at jøderne gjorde alvor af deres trusler om, at sælge Jerusalem til højest bydende. Dette ville naturligvis gøre det alt andet lige lettere for de kristne, hvis muslimerne var på den anden side af jorden.

Denne operation lykkedes som bekendt ikke, og der udbrød brand i Moskvas gader, grundet utilfredshed med situationen. Istedet valgte beboerne i Oceanien at tilbede Voodoo-kunsten, da den var en tand sjovere end de underlige europæere som snakkede et sprog de ikke engang forstod.


Sport[]

Rubgy[]

Rugby er en meget populær sport på disse kanter. De årlige mesterskaber bliver afholdt i Mikronesien, grundet områdets særlige palmeformer, som med lidt god fantasi kan forestille en rugby-bold. De forsvarende mestre fra Fiji er desværre forsvundet.

Polo er ikke megen sjov uden en rigtig stor hingst

Polo[]

Polo er den mest populære sportsgren på disse kanter, da det kræver en meget kraftig og hurtigt hingst at kunne deltage i de årlige mesterskaber. Dette er desværre en mangelvare på disse kanter, da der ikke findes heste andre steder end i Australien. Det gør det yderst vanskeligt at afholde konkurrencer landene imellem. Men befolkningerne elsker det.

Bob[]

En af de mest tilskuervenlige sportsbegivenheder i Oceanien er bob. Særligt på herresiden er det en meget populær sport. Det er biologisk bevist, at mænd fra Oceanien frigiver en meget stor mængde testosteron når de betragter bob. Især når en duo, med de speciellavede køller, slår kuglerne i hullerne med en voldsom kraft.


Kendte nordmænd fra Oceanien[]

Ingen.


Noter[]

  1. (Kilde mangler)