FANDOM


"D'you know what I mean?"

~ Liam Gallagher om hvorfor Oasis var større end The Beatles.


"No, I don't!"

~ John Lennon om Liam's udtalelse


Oasis var et britisk rock-band som var The Beatles. Oasis bestod af brødrene, Liam ¨Fuckin'¨ Gallagher, og Noel ¨Den Store Stygge Ulv¨ Gallagher, og nogle andre. Oasis er i dag nok mest kendt for deres signatursange ¨I Am The Walrus¨ og ¨Sally Cinnamon¨ fra 1994 og 1995, sange som grupperne The Beatles og The Stone Roses 32 år forinden lavede en cover-udgave af. Bandet blev i 1991 opløst på grund af interne skænderier mellem de to brødre, Liam og Noel. Angiveligt skulle de have været uenige om i hvilken retning deres musik skulle gå: Liam mente på den ene side at deres musik skulle ramme et udtryk i stil med The Beatles som den var i årene 1965-67, hvorimod Noel mente at de nærmere skulle opnå en sound à la The Beatles i årene 1968-1970.


De tidlige år redigér

¨Hvis du for øvrigt skulle undre dig over hvorfor Liam går som han gør, skyldes de at han blev voldtaget af hans far som lille. Han har gået sådan siden¨ -Peggy Gallagher i et interview i 2002


Oasis blev dannet i Manchester i 1991 under navnet Yellow Fucking Submarine; de syntes dog ikke det lød eksotisk nok, så de skiftede det hurtigt til Oasis istedet. Forinden deres store gennembrud, spillede Oasis diverse gigs i nogle af Manchesters mest obskure underground avant-garde jazzklubber. Oasis var egentlig meget godt tilfredse med at spille denne slags musik, hvis det ikke lige havde været for Liam Gallagher som fandt musikken alt for kedelig at performe live. Forståeligt nok, da han ikke kunne finde ud af at spille på nogle instrumenter selv og musikken var instrumental. Den store omvæltning skete da Liam begyndte at vrænge diverse forskellige random lyrics ud til folk, ord som lød noget i stil med ¨I am the eggman, they are the eggmen, I am the walrus.. goo good g'joob..¨ Folk var vildt begejstrede og den såkaldte brit-pop var født (igen).

Definitely.. maybe.. or not.. or maybe definitely.. not! redigér

Oasis havde stor succes og på samme måde som med vinderne af X-factor fik de automatisk en pladekontrakt. Brødrene Liam og Noel Gallagher var enige om at deres debutalbum skulle hedde ¨Sgt. Peppers Fucking Lonely Hearts Club Band¨. De fortalte det videre til deres producer som spurgte dem om hvorvidt de var sikre på navnet, hvortil de svarede ¨Yeah, we are fucking sure! Definitely.. maybe.. or not.. or maybe definitely.. not!¨. Produceren, som lige havde røget 5 joints i træk, var så omtåget at han kun huskede ordene ¨Definitely.. maybe.. or not.. or maybe definitely.. not!¨ og således kom pladen ved en misforståelse til at hedde dette.

Det gennemgående tema på pladen handler om følelsen af at være en rock'n roll star, når man i virkeligheden hellere vil tilbringe sin tid sammen med sin pony (¨Rock'n Roll Star¨).

Hjal0493 (diskussion) sep 7. 2017, 07:30 (UTC)Skrevet af Hjalte T-bHjal0493 (diskussion) sep 7. 2017, 07:30 (UTC)
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.