FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

6. november 2007 kl. 20:45 (UTC), Kongens København, Danmarkredigér
Danmark er på afgrundens rand og vi står overfor et fuldkommen sammenbrud fastslår ny rapport fra tænketanken Alternativ, Nutidig og Korrekt Evaluering af Råderum (A.N.K.E.R.) som netop er offentliggjort.


Skævvridning!? redigér

Rapporten der netop er udkommet i dag chokerer med sine barske tal der blandt peger på at de 10% fattigste danskere i den erhvervsaktive alder ikke har råd til at komme til Thailand i juleferien. En af grundene er i følge rapporten den omsiggribende sociale skævvridning som er opstået i Danmark som følge af seks års ultraliberalistisk styre. Bl.a. har den ideologisk ortodokse regering lanceret skattelettelser som kun tilgodeser de absolut rigeste, nemlig de 2 millioner danskere som i dag betaler topskat.


"Rapporten taler sit tydelige sprog.." udtaler velfærdsekspert Mette Frederiksen og fortsætter:

"..I kapitel 4 kan man læse at dødstalllene i den danske plejesektor er langt højere end i nogle af de private brancher. Vores ældre er velfærdsstatens kunder og hvad er det for et sygt samfund som lader sine klienter ligge og dø på plejehjemmene? Det er jo hjerteskærende."


Bush' marionetdukker redigér

Spademanns har talt med Villy Søvnig der forudsiger velfærdsstatens totale sammenbrud hvis der ikke snart kommer et radikalt kursskifte. "Dette er 11. time" advarer Villy og forklarer:

"Med den kurs som Bush's marionetdukker indtil videre har lagt, så er det kun et spørgsmål om måneder før sort arbejde ikke længere kan betale sig. Er det sådan et Danmark vi vil have? Et Danmark hvor den enkelte kan tage vare på sig selv og sit liv og ikke være afhængig af staten? Ønsker vi et samfund med personligt ansvar hvor rettigheder og pligter går hånd i hånd? Nej siger jeg. Det ønsker mine vælgere i hvert fald ikke."


Panik på blå stue redigér

Spademanns har i løbet af dagen været rundt og besøge offentlige institutioner for at se hvor grelt det står til og redaktionen er ikke i tvivl, ANKERs rapport taler den ubekvemme sandhed. På Kastanjeskolen i Roskilde må børnene selv samle det papir op som de smider på gulvet fordi skolen ikke har råd til at ansætte en regeringsassistent til det, da regeringen har skåret så langt ind til benet. Lignende tilstande fandt vi på hos Fritidsordningen Skovhuset, hvor legerummets tre PlayStations må gå på skift, eftersom institutionen ikke har råd til en PlayStation til hvert barn. Pædagog og SFO-leder Anja Spild udtaler:

"Regeringens rygepolitik gør at vi nu ikke kan ryge og drikke kaffe samtidigt. Derfor går der dobbelt så lang tid med det, nu hvor vi først skal drikke kaffe i personalekøknet og bagefter ryge i indkørslen. Det går ud og børnene og det kan samfundet ganske enkelt ikke være bekendt."


Regeringen nægter at udskrive nye skatter redigér

Socialdemokraternes velfærdsordfører nikker genkendende til problematikken og forklarer: "..Det er almindeligt kendt at pengene kun kan bruges én gang og det er netop derfor der ingen penge er i det offentlige system. Det er derfor sektoren er så udsultet. Regeringen nægter at udskrive nye skatter og konsekvensen er at der ikke kommer nye penge ind. Regeringen forlanger at de offentlige institutioner skal bruge de samme penge igen og igen - flere embedsmand taler sågar om at institutionerne skal planlægge deres drift med såkaldte budgetter. Det er helt forrykt og det berøver de ildsjæle som vier deres liv til fællesskabets tjeneste for al initiativlyst og drivkraft. Vi vil have et fleksibelt offentligt system hvor de enkelte institutioner selv kan bestemme hvor mange omkostninger de vil have.."


Det var i dag muligt at få en kommentar fra selveste statsministeren, men det lykkedes os at undgå det.


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.