FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Et sted i Danmark, "100-året" for kvinders valgret.redigérFor kun 17. gang alene i år, er Spademanns Nyheder længere fremme i skoene end den samlede danske presse og den etablerede politiske scene. Kort sagt: Spademanns nyhedsredaktion har brugt flere timer på at rulle rundt på gulvet med latterkramper over resten af Danmark.

Årsagen skal findes i kalenderen.

Idag, d. 5/6 2015 fejrer hele den samlede feministbevægelse, at det er "præcis 100 år siden, at kvinder fik valgret i Danmark", som sådan cirka alle medier smukt har udtalt, samtidig med at de roser kvindebevægelsen på daværende tidspunkt. Problemet er blot at det er forkert.

Som det eneste bare nogenlunde fornuftige nyhedsmedie nord for Svalbard Sydpolen, kan Spademanns Nyheder idag - eksklusivt - berette, at kvinderne rent faktisk fik valgret allerede i 1903. Til at begynde med kun til menighedsrådene, men når man tager i betragtning at den samlede valgret for mænd kun lå på ca. 14% er det eddermame en imponerende ret at få! Samtidig er det en kendsgerning, at fattige først fik stemmeret i 1961 (Ja, du læste rigtigt: 1961!!!).

Da redaktionen langt om længe var ved at være færdig med at grine så kaffe og gammel pizza væltede ud af næsen, trak et menigt - oplyst - kvindeligt medlem, et kort der faktisk sendte flere af redaktionens skribenter på skadestuen af grin: Det var ikke kvindebevægelsen der fik indført kvinders valgret selvom Johanne Schmidt-Nielsen siger det - det var mandlige politikere, som oveni købet var blandt de 14% der overhovedet måtte stemme.

Medlemmet der trak dette kort, Bruger:TigerLillyPigen, gjorde endda opmærksom på at hun aldrig har grinet så meget af sin egen søster, som da hun kom hjem med et lilla tørklæde og sagde at nu skulle "kvindekampen have et løft"... Tre dage efter at hendes mand havde bollet udenom.


Vi gider fandeme ikke følge sagen tæt, da vi har travlt med at grine af lystfiskere der får deres egne kroge i kinden.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.