FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Slangerup, nov 17. 2009, 15:17 (UTC)redigér

Slangerup Station

Kort tid efter Slangerupbanen reetablering kørte det første tog ind på Slangerup Station efter 55 års liv uden tog

Efter den seneste tids tyveri af togstrækninger som har kostet politiet meget mandskab, kunne Nordsjællands Politi meddele at man havde fundet Slangerupbanen igen efter 55 års bortkomst i velholdt tilstand i en lade udenfor Vassingerød mellem Lynge og Allerød. En modeltogsentusiast blev straks anholdt men løsladt igen efter at have afgivet forklaring.

Slangerupbanen som jo bekendt går fra Lygten St. (Nørrebro) til Slangerup, blev på samme facon som de seneste tyverier tyvstjålet natten mellem 28. og 29. september 1954 og man blev fra politisk hold enige om at det ville være for bekosteligt at genskabe Slangerupbanen da man arbejdede på at udvikle en ny infrastruktur for Hovedstadsområdet.

Pga. banens utrolige velholdte tilstand tog det kun banearbejdere et halvt døgn at genopsætte banen og man har kunnet påbegynde driften forholdvis hurtigt ved at låne nogle af Lokalbanens aflagte Y-tog. Det vil endnu vare lidt inden toggangen er stabil da man lige skal finde de gamle konduktører først rundt omkring på Frederikssund Kommunes Plejehjem.

De fleste af banens stationer er intakte og er eksproprieret af staten. Den yderst velbevaret Lygten St. er også kommet til ære og værdighed på trods af man i dag passerer Ryvangen St. i stedet for. Man har arrangeret en udstilling med bortkomne signaler og trinbrætter, som idag er utidssvarende.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.