FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Beijing, Kina, 25. aug 2008, 19:04redigérI kølvandet på det netop overståede OL i Beijing er kritikken haglet ned over det officielle Kinas opførsel under hele arrangementet. Især åbningsceremonien står for skud, og er blandt andet blevet kaldt: "Et overdrevnet rosenrødt og forskønnet spil for galleriet". Spademanns Nyheder har i den forbindelse talt med Zhang Yimou, som er filminstruktør og arrangør af åbnings- og afslutningsceremonien.

Selve interviewet redigér

Spademanns Nyheder (SN):
Tak fordi du gav dig tid til at tale med os Hr. Zhang.
Zhang Yimou (ZY)
Det er da, mig der skal takke jer. I giver mig mulighed for at svare igen på disse urimelige beskyldninger.
SN
Okay. Det leder os hen til første spørgsmål: Hvorfor syndes du at beskyldningerne er urimlige?
ZY
Det er fordi det er typisk jer vesterlændinge at rakke ned på Kina og dens folk og ledelse. Her kører vi et gennemført godt fungerende system, men I laver ikke andet end at finde fejl, ved ved alt vi gør, og hver gang er offenlige personer, som mig selv, nød til at afvise alle anklager. Og det giver en pokkers masse overarbejde til mig, kan I nok forstå.
SN
Nu over til kritikpunkterne af åbningsceremonien. Og dem er jo en del af. Lad os begynde med fyrværkeriet. Det er jo blevet afsløret at det meste af det alverdens tvseere kom til se på deres skærm var computerskabte billeder. Hvad har du at sige til det?
ZY
Det er endnu et bevis på vestens hykleri. Her gør vi en stor indsats for at skåne miljøet, og så klager I over, at det ikke er den ægte vare! Hvis I ikke havde fået det fortalt, ville I stadig rende rundt og tro, at det hele var 100% autentisk. Og desuden så bruger I jo selv masse af ny teknologi til lave de mærkeligste ting. Så der er ikke noget at komme efter i det tilfælde.
SN
Og vi kan forstå på det hele, at I i Kina tænker eeeenormt meget på miljøet.
ZY
Ja. Luften i Beijing har aldrig være så ren!
SN
...Og landområderne omkring Beijing har aldrig været så beskidte. Men så var der jo også den lille pige der sang under åbningsceremonien. Det er jo kommet frem, at hun blot mimede, fordi den oprindelige sanger angiveligt var for grim til at stå på scenen. Har du nogle kommentarer til det?
ZY
Jamen, I har jo helt misforstået det. Børn, de stakkels små størrelser, har med at blive nervøse, når de står på en scene, og når deres publikum endda er hele verden så kan det nemt gå galt. Derfor havde pigen playback kørerende i baggrunden. Så havde hun nemlig noget at falde tilbage på, hvis det kneb med at holde hovedet koldt. Her I Kina kan nemlig vi rigtig godt lide børn, og vi sætter dem altid forrest.
SN
...Ned i kulminerne, ja. Nå, men vi skal videre! På et tidspunkt under ceremonien kommer der 56 dansere på scenen, der skal repræsentere de forskellige etniske grupper fra alle dele af Kina. Men jeres egne folk har udtalt at det udelukkende var han-kinesere, Kinas dominerende befolkningsgruppe i forskellige kostumer. Dette har især vakt stor kritik over hele verden. Kan du forstå det?
ZY
Nej. Vi havde da repræsentanter fra alle befolkningsgrupperne.
SN
Nej. I repræsenterede kun han-kineserne.
ZY
Mmm ja. Det er da hele Kinas befolkning.
SN
Jamen, hvad med tibetanerne, muslimerne og alle andre som folk normalt er for dovne til at huske.
ZY
Jeg forstår ikke... Øh... Regeringen havde da ellers forsikret mig, at de alle sammen var blevet...
SN
Blevet hvad?
ZY
Ikke noget! Ikke noget! Jeg misforstod spørgsmålet! Bare glem det!
SN
Anyways. Det var alle de spørgsmål, vi havde tid til. Vi takker dig for at du tog dig tid til at snakke med os.
ZY
Endnu gang: Det er mig der takker jer. Interviews som dette hjælper jo med at forbedre Kinas omdømme.
SN
Det kommer det her interview helt sikkert også til at gøre...
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.