FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Kværkeby, mar 31. 2010, 15:00 (UTC)redigérEt hændeligt uheld havde nær ført til en katastrofe i Kværkebys ældrecenter Himmelfryd i eftermiddag, rapporterer flere afhængige kilder til Spademanns Nyheder.

Alarmen gik kl. 14.07 på brandstationen i Ringsted efter et fejlopkald fra Addy Jensen, en beboer på åstedet. Frøken Jensen, 89, der ellers kun taler om Liva Weel og De gode gamle dage, havde åndsnærværelse nok til at tilkalde hjælp, da hun så en spirende katastrofe udfolde sig i fælleskøkkenet.

Kaffekolbe

De tekniske undersøgelser er endnu ikke afsluttet, men kun fantasien sætter grænsen for, hvor galt det kunne være gået. I øjeblikket forhandles der med Warner Bros. om filmrettighederne. Foto: Rigspolitiets rejsehold.

Nyhed310310

En lokalpolitiker var synligt oprørt over T. Dyrholms rygning i køkkenet, mens sosu-assistenten til gengæld virkede fuldstændig afslappet og lugtede svagt af cannabis.

40pxKlumme
For meget kalk
Selv om de preliminære undersøgelser endnu ikke er afsluttet, tøver lederen af Rigspolitiets Rejsehold, Svenn Nikolajsen, ikke med at karakterisere kalkpletterne på kaffekolben som en skandale. "Vi taler om mennesker, der i forvejen er forkalket i hjerne og årer. De kan bare ikke ta' det her! Jeg væmmes! Det vender sig i mig! Det er sidste gang jeg har spist rejepizza. Føj for en stinker. Er der nogen, der har en spand?
30px-Cquote1 svg
Jeg så det ske med mine egne øjne. Jeg knugede min fjernbetjening hårdt af bare angst. Jeg må have ramt tre forskellige taster. Pludselig talte fjernbetjeningen til mig: 'Det er alarmcentralen', sagde den. Jeg skreg op af bare befippelse. Og derfra gik det stærkt.
30px-Cquote2 svg
Addy Jensen


En lægeambulance, et sprøjtekøretøj, en salgsvogn fra Hjem-Is og en sort Mondeo med fem psykologer ankom til stedet efter kun 40 minutter, hvilket er ny rekord siden de nye regioners indførsel. Indsatsleder Ivan Bjerremuus kunne dog snart afblæse alarmen. På grund af særdeles heldige omstændigheder var skaderne til at overskue.

30px-Cquote1 svg
Det kunne være endt i en katastrofe. Gud må have holdt hånden over disse gamle, kristne mennesker - Velsignet dem i sit åsyn. Der er ingen anden forklaring. Ikke før de tekniske undersøgelser er overstået i hvert fald.
30px-Cquote2 svg
Ivan Bjerremuus


Sosu-assistent Trine Dyrholm var måske lidt overtræt, da hun skulle lave kaffe til personale og evt. pårørende på plejecenteret klokken lidt over to.

30px-Cquote1 svg
Jeg har håndteret den kaffekolbe tusindvis af gange. Ti strøgne skefulde, 11 kopper vand. Men jeg nåede ikke engang at hælde vand på. Pludselig væltede kolben bare, mens jeg tændte en cigaret. Jeg stod som forstenet og ventede på at et skrækscenarie skulle udfolde sig. Det skete heldigvis ikke. Men jeg brændte et lille hul i min sweater.
30px-Cquote2 svg
Trine D.


Indsatsleder Bjerremuus tilføjer, at det kunne være gået helt galt. "Der skal ikke megen fantasi til at forestille sig, hvad der ville være sket, hvis der havde været kogende vand i kaffekolben. Og hvis så kaffemaskinen havde været tændt, så ville det ende med en kortslutning. Med alle de mennesker, der bliver holdt kunstigt i live her på stedet, ville dødstallet være uoverskueligt", udtaler indsatslederen, inden stemmer knækker over. Indsatslederen, der udover sit virke som brandmand er næstformand i afholdsforeningen, hjælpes nu fra stedet at et par kolleger i en trillebør.

Psykologerne er nu i gang med at udøve krisehjælp til de traumatiserede beboere, der står som forstenede i køen til Hjem-Is-bilen, hvor der iøvrigt er tilbud på isbåde.

Lokale politikere kræver nu en tilbundsgående undersøgelse af plejecenterets rygepolitik:

"Det kan bare ikke være rigtigt, at der skal gå 40 minutter fra der meldes om røg i køkkenet til lovens håndhævere når frem. Vi har forlængst bestemt, at der er rygeforbud i kommunen og i private hjem, når bortses fra rådhuset", siger en indigneret lokalpolitiker, der gerne vil være anonym.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.