FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Ørestaden, fjerde grusbunke til højre, 25. november 2014, 13:20redigér

Hestelampe

Hvis en ko kan bruge en sparepære, så kan alle de gamle kællinger vel også bruge en DAB-radio

FruJensen

Fru Jensen sidder lige og sunder sig, før hun går de sidste tre meter over til sin celle plejebolig. I morgen skal hun ud og købe en DAB-radio; det bliver spændende om hun kan betjene den bedre end sin fastnettelefon, hvor hun ikke mere kan huske, om røret skal holdes for munden eller øret.

Det tog 64 år, men nu er DR's smagsdommere endelig i mål: Man har uskadeliggjort Giro 413!

De mange ansatte i DDR, der er kendte for deres gode smag og åndsrigdom, har fået det kendte program ned med nakken ved at overflytte det - ikke nedlægge det - til en kanal, som enhver kan høre, hvis de bare er født efter 1980 og har et grundlæggende kendskab til IT. Vi taler selvfølgelig om DAB-radioen, som jo er fremtidens løsning, selv om den ikke kan høres, hvis modtageforholdene er under middel. Man kan jo bare købe en antenneforstærker (hvilket kun er nødvendigt, hvis man bor udenfor Københavns Centrum, men så er man jo også selv ude om det).

Til gengæld har man genindsat Margaret Lindhardt som programvært - så er man også af med hende.

Nedgangen i antallet af lyttere er massive 76 pct., hvilke radiochefen kalder en bragende succes:

"Tænk at det afskyelige program stadig har 24 pct. af sine lyttere. Og så siger man, at gamle kællinger ikke følger med tiden. Jeg var slet ikke klar over, at alle de dersens mumier med blød hat og cerutlugt under armene overhovedet havde en DAB-radio. Dér kan man bare se..."

~ Tor Arbamse


Adspurgt om, hvorfor det lige er de gamle, der skal overflyttes til DAB, mens de mere tjekkede kanaler stadig kan høres analt analogt, svarer hr. Råbamse:

"Hvis ikke vi tvinger gamle svagtseende stomi-patienter med en kvart demens over på DAB-mediet, så kommer de dér jo aldrig, vel? De må sgu forstå at fremtiden er digital. Streaming, apps og brødrene Lund Madsen, det er vejen frem. Og så vil vi også gerne gøre mere for at imødekomme det unge publikum, som er langt mere kræsne og stiller tårnhøje krav om tilgængelighed på alle platforme."

~ Tor Arbamse


- Det vil sige, at de, som har midlerne til at købe en DAB-radio og evnen til at bruge den, de vil hellere høre FM?

"Ja, det er sådan trenden ser ud for tiden. De unge hipstere vil have vinylplader og FM-radio, og det må vi jo bare bøje os for."

~ T.A.


Sidste år indtjente radioprogrammet omkring 290.000 kr., hvoraf de 285.000 blev fordelt til væresteder og andre godgørende formål, hvor jævne mennesker samles og lytter til lidt radio over en tynd kop te. En DAB-radio af mærket Tivoli kan fås til under 3.000 kr., hvilket jo ikke er noget særligt for en akademiker i en middel- til kæphøj stilling i det offentlige. De indsatte besøgende på værestederne kan jo bare tigge i nogle uger i S-togene, så er dén betalt.

Hvis pengestrømmen går samme vej som lyttertallet, vil Giro 413 højst kunne udlevere et rationeringsmærke og en luftfrikadelle til hver af de værdigt trængende organisationer. Det bekymrer dog ikke programchefen:

"Jeg er sikker på, at vor socialrealistiske regering med sit stærkt feministiske islæt vil aktivere sit moderinstinkt og sætte ind med tilskud til snobrød og tynd kaffe, hvis det bliver nødvendigt. De kan jo bare hæve skatterne udenfor København, ikke?"

~ T. Arpanda


- Hvis andre virksomheder kaldte en nedgang i publikumssøgningen på 76 pct. for en "succes", så ville man sende bud efter den blå vogn og fyre direktionen. Hvorfor er det så anderledes i DR?

"Vi skal såmænd nok få kradset vores penge ind. Pejlevognen. RKI. Lønindeholdelse... Så folk kan lytte eller lade være, det vil vi skide på. De eneste der betaler til tiden, det er sjovt nok de gamle, mens det yngre og mere kræsne publikum hellere vil se Netflix. Nå, fuck det. Jeg skal også se at komme videre, der bliver afholdt en selvhøjtidelighed i Operahuset i eftermiddag, hvor vi mindes de sidste veteraner fra verdenskrigen, hvis ellers vi har husket at invitere dem, de gamle røvhuller. Jeg kan sgu allerede lugte urinen, ha, ha. God jul!"

~ T.A.


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.