FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Kollemorten Krat, Jylland, 9. sep 2008, 18:04redigérEfter en lang række politiske tovtrækkerier, der kan føres helt tilbage til nederlaget i 1864, er en række politiske partier endeligt blevet enige om at udvide Hærvejen, der strækker sig fra Lindholm Høje[1] til Dannevirke[2].

30px-Cquote1 svg Det var så sandelig også på tide! 30px-Cquote2 svg
Jens Vejmand

Udvidelsen, der ses frem til med stor glæde fra lokalbefolkningens side, kommer til at indeholde en opgradering af vadestederne til op til 5 meter brede træbroer, og enkelte steder regner man endda med at bygge stenbroer.

Træbro

Det bliver broer som denne, der kommer til at forny det danske vejnet og afløse Vejlefjordbroen. Bilen følger dog ikke med.

Stenbro

På særligt udvalgte steder vil man eksperimentere med denne famøse brotype.

30px-Cquote1 svg Dette er ikke set siden Harald Blåtands tid. - Det bliver stort! - Og så kan det måske endda være at mælkekærren fra Arla kommer frem til tiden! 30px-Cquote2 svg
Sparkøbmanden i Vonge

På Hærvejstanken i Kollemorten ser man med stor forventning frem til det kommende motorvejsprojekt, og overvejer at udvide de i forvejen to standere med en enkelt ekstra, især hvis den nærliggende Kwik Spar udvider sortimentet med lune burgere, klar cola og slushice.

30px-Cquote1 svg Det bliver en klar salgssucces - vi bliver større end McDonalds i Rødekro! 30px-Cquote2 svg
Tankpasseren i Kollemorten om det nyligt indgåede samarbejde med Kwik Spar

Også i Øster Nykirke kirke ser man lyst på fremtiden, og regner med at den nye vejudvidelse vil medføre ekstra mange kunder i butikken.

30px-Cquote1 svg Hvis de ikke kigger forbi for at smage på helligkilden, så skal den øgede mængde trafikuheld nok sørge for at de kommer her før eller siden! 30px-Cquote2 svg
Kirketjeneren i Østre Nykirke om det kommende boom i indtjeningen

Vejdirektoratet har endvidere planer om at lade de mange fortidsminder, der ligger i traceet indgå i det kommende vejprojekt. Således regner man med at gøre det 1500 år gamle Margrethedige nord for Kollemorten til en fartdæmpende foranstaltning, ligesom de mange gravhøje i området snildt kan integreres i de mange kommende rundkørsler ved afkørslerne.

30px-Cquote1 svg Jeg har altid drømt om at lade Jellingehøjene indgå i en motorvejsudfletning. -Nu lader det til min drøm endelig bliver til virkelighed!!! 30px-Cquote2 svg
Vigga Bro, projektleder i Vejdirektoratet


  1. Det der nu hedder Ålborg (egentligt Nørresundby, altså bortset fra stationen, der efter at være flyttet 200 meter rent faktisk kom til at hedde Lindholm)
  2. fartbump i nærheden af Slesvig
Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.