FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Snapstinget, Christiansborg., Lige nu, idag.redigérBREAKING NEWS:
Så skete det endelig - Folketinget nedlægger sig selv inden udgangen af næste valgperiode.


Uddybet

Det der gør denne nyhed særligt underlig er, at den lov der gennemtrumfer det hele var et uheld. Ja, kære Læser, du læste rigtigt: det var et uheld (selvom der er lidt delte meninger om dén ordlyd, red.), og hvad betragteligt underligere er, at loven er formuleret på en måde der gør at den ikke kan rulles tilbage:

"Hvor skulle vi vide det fra?" Udtaler Öslem Cekic (SF) helt fortvivlet.

"Vi gjorde jo bare som vi plejer." Tilføjer Søren Pape Poulsen (C).

Lars Løkke Rasmussen (V) var ikke at få i tale, da hans privatøkonomi nu står til at ramle sammen.

"Problemet er lovens ordlyd, stillet af et menigt folketingsmedlem der nu har taget ordlov på min opfordring. Når loven formuleres på dén måde som den er, er vi jo oppe imod kræfter der overgår al forstand!" Udtaler fungerende statsminister Helle Thorning-Schmidt.

Spademanns Nyheder har ekslusivt fået en kopi af lovteksten der følger nedenfor


Lov om massivt højere løn til medlemmer af Folketinget
Med denne lov indstiftes en lønstigning til alle medlemmer af Folketinget, på ikke under 20% pr måned, sålænge Folketinget som politisk institution forefindes i Kongeriget Danmark.
stk. 1 Folketinget kan ikke efterfølgende ændre denne lov.
stk. 2 Folketinget kan ej heller lave en lov der modarbejder denne lov.
stk. 3 Denne lov er at anerkende som en fuldgyldig ændring af Grundloven, forudsat mindst 90% af Folketingets medlemmer stemmer for loven, i hh. til konceptet bag det repræsentative demokrati.
stk. 4 Med denne lov afskaffes folketinget som institution senest 4 år efter denne lovs indførsel, hvorefter centraladministrationen (herefter kaldet "Embedsværket") overtager hele kontrollen med Danmarks styre, kun underlagt Regenten. Statsministerembedet reduceres til en PR-funktion direkte under Hofmarskallen, og befolkningen fratages stemmeret til valget af politikere men tildeles fuld stemmeret til politiken, således at Embedsværket fremefter udskriver valg senest hvert 12. måned, til hvad den kommende finaslov skal indeholde. Ved hvert valg indformeres befolkningen om fordele og ulemper ved de valg de træffer. Som vanligt, vedrører valgene dog kun 4% af statsbudgettet, idet de øvrige 96% som hidtil godkendes af Embedsværket, førhen Folketinget.


"Vi kunne jo intet stille op - INGEN af os nåede længere end til stk. 1!" Udtaler Joachim B. Olsen Men tilføjer dog, at han grundlæggende mener at loven er en sejr for demokratiet, da samtlige 179 folketingsmedlemmer stemte for forslaget.


Vi følger sagen tæt, når vi ved om Snapstinget flyttes til en kontorbygning eller Amalienborg.

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.