FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

05. oktober 2007 kl. 17:45 (UTC), Peking, RislandredigérKinesiske kopisvindlere laver falske, kunstige socialdemokrater, der ligner rigtige socialdemokrater så godt, at forbrugerne ikke kan se forskel, skriver Morgenavisen Jyllands-Pesten.

Indenrigsministeriet er blevet gjort opmærksom på de falske socialdemokrater fra en EU-ekspert i den omsiggribende kinesiske eksport af kopivarer, og i Indenrigsministeriet har man fået fat i opskriften på de kunstige socialdemokrater. Programmerne fremstilles af en lang række værdier deriblandt minimalstat-visioner og skattelettelser til at binde det sammen. Og tilsat en smule rød farve bliver det til socialdemokratisme. Og når man så overtrækker programmet med en tynd membran bestående af ytringsfrihed, velfærdsreformer og bløde erklæringer, putter det i en form og lægger en skal af statistisk manipulation og halve sandheder omkring - så er der skabt en kunstig socialdemokrat, som forbrugerne ikke kan kende fra en ægte.

Når man nu også i Kina er begyndt at kopiere og eksportere disse socialdemokrater, bekræfter det den trend, som vi ser for øjeblikket, at kopierne breder sig til alle områder - også traditionelle velfærdssamfund, siger fuldmægtig Keld Albrechtsen fra Indenrigsministeriet. Og meningen med det hele er formentlig bare at tjene penge.

Kilde: Danmarks Radio

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.