FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Unter den Linden, Sept 30 2010, 12:36 (UTC)redigér

Fitness

Günther Hosenhenter fra München glæder sig i denne tid. Så snart sidste afdrag på krigsskadeserstatningen er betalt, vil der være råd til at gå på damebesøg igen. Foreløbig må Günther dog nøjes med at øve sig.

Første Verdenskrig bliver formelt afsluttet den 3. oktober 2010, når Tyskland betaler det sidste afdrag på krigsgælden fra årene 1914-1918.

Gælden har hængt over tyskerne, siden de underskrev Versaillestraktaten i 1919, hvor Frankrig og Belgien tog sig godt betalt for tort og svie, efter at uduelige generaler fra alle krigsførende nationer havde ladet en hel generation af unge mænd slagte i mudrede skyttegrave.

Så tyskerne skulle altså betale 226 milliarder Reichsmark til krigens sejrsherrer i små nette afdrag til en favoribel rente. Plus moms.

Beløbet blev efter nogen forhandling sat ned til 132 mia. Reichsmark, (hvilket i dag svarer til 190 mia. kroner), da sejrsherrerne godt kunne se, at 226 mia. var lige i overkanten for ødelæggelsen af sådan nogle gamle lortelande, der ikke så for kønne ud i forvejen.

Og tyskerne betalte og betalte og betalte.

Der kom dog en lille pause, da vores allesammens Adolf kom til magten, for han havde andre ting at bruge pengene til. Men i 1945, da alt var tabt og Tyskland var ét stort blødende krater, måtte man til lommerne igen.

Efterkrigstyskerne havde efterhånden opgivet at betale krigsgælden, for hvor skulle pengene komme fra? Man tilkaldte eksperthjælp fra nabolandet Danmark, der sjovt nok har råd til alting, uden at vi i øvrigt tjener en krone. Et besøg af Luksusfældens to eksperter, Mette Rejsemand og Gustav Juul Vasa, afslørede snart, at der var betydelige besparelser at hente, hvis blot man solgte det gamle Østtyskland til russerne.

30px-Cquote1 svg Selve Østtyskland indbringer ikke mere end 32 kroner, men til gengæld slipper man af med en hel nation af statsforsørgede snyltere, der dårligt er deres egen vægt værd i opkast. 30px-Cquote2 svg
Mette Rejsegildes overordnede spareplan


Og nu, hvor alle DDR-borgerne er tilbage under Moder Ruslands stålvinger, kan vort lieber naboland afdrage de sidste 520 mio. kroner, hvis ellers der er penge nok på netbankskontoen den 3. oktober. Så nu er der snart ren røv og trutte i. Eller med Angela Merkels ord:

30px-Cquote1 svg Wir haben jetzt en reines Dubbidub in dem wir trutten können. Dann können wir noch einmal Kanonen einzuköben oder am Diskothek gehen. Sehr spass! 30px-Cquote2 svg
Angela


Til gengæld har tyskerne lovet, at de nok skal gøre fremtiden interessant for deres EU-partnere Frankrig og Belgien. En slags tak for sidst. Første plan på tegnebrættet er en udvidelse af EU's 12 årlige flytninger mellem Strassbourg og Bruxelles: Fremover skal Berlin, Bonn og Möhlenunterkasten også være EU-hovedsæder, hvilken bringer antallet af flytninger op på 2,4 om måneden og forøger flytteudgiften med 4,5 mia. kr. Penge, som altså ikke kan hentes ind på gamle krigsskadeserstatninger, men må tjenes ind på naturlig vis.

Er det virkelig sandt?redigér

[1]

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.