Send til Facebook Send til Twitter Send til Google+ Digg It! Stumble It! Send til Delicious
Wiki.png Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Vejle, 23. januar 2012, 11:35[redigér wikikode]


Ægtepar med trang til forhøjet børnebidrag valfarter i disse dage til Region Syddanmark for at få lynskilsmisse. Man overvejer at indføre en betalingsring for at dæmpe gemytterne.

Statsforvaltningen i Region Syddanmark kører for tiden et tilbud, hvor udvalgte ægtepar bestående af to (2) parter, der begge møder op hos forvaltningen, kan blive skilt på 15 minutter.

30px-Cquote1 svg.png Tidligere kunne en skilsmisse tage flere måneder", udtaler skilsmissecoach Jette Møjlund, "og så var der alt papirarbejdet. Det gav jo frygtelig lang tid til at tænke over tingene og i værste fald endte parterne med at blive sammen. Sådan er det heldigvis ikke længere 30px-Cquote2 svg.png

.

Rekorden i skilsmisse for par på tid (en såkaldt Mixed Divorce) er således 12 minutter, men fuldmægtigene i Syddanmark forventer at presse tiden ned på 11,5 inden for de næste måneder, hvis de ellers passer deres træning.

30px-Cquote1 svg.png
Vi går benhårdt til den. Jeg har lært blindskrift og løber to gange rundt om huset hver morgen, så jeg er helt sikker på vi slår rekorden inden sommerferien" fortsætter fru Møjlund, mens hun binder håret op med en elastik i nakken for at mindske vindmodstanden. "Jeg tror ikke det er helt urealistisk, at vi kommer ned på - tør jeg sige det? - 10 minutter - inden vi runder år 2020. Ja, det er ambitiøst, men kan man sætte en mand på månen, så kan vi også nå dette. Hvis vi virkelig vil det. Og jeg vil.
30px-Cquote2 svg.png


Langt fra Las Vegas[redigér | redigér wikikode]

Et enkelt skår i glæden kommer dog fra ægteparret John og Arne Jensen, der søgte skilsmisse tilbage i januar. De fortæller til Spademanns Nyheder om de værste 19 minutter i deres liv:

30px-Cquote1 svg.png Det kunne gøres på 12 minutter, praler de med" siger John, mens Arne supplerer: "De skriver godt nok 15 minutter, når de melder officielt ud, men vi var sikre på at nå det på 12, det har vi hørt så meget om i medierne, ikke. Tolv minutter her og tolv minutter der, og så er Danmarks økonomiske problemer fortid, ikke 30px-Cquote2 svg.png

.

Men sådan skulle det ikke gå: "Efter 19 minutter var vi stadig ægtefolk. Og ja, hvis vi skulle nå hjem til genudsendelsen af "for ulækker til love", så måtte vi bare opgive skilsmissen den dag. Herude på bøhlandet er det bare om at nå rutebilen i første hug, for den kommer først igen i morgen." "Og så skete det uundgåelige... Under reklamerne røg vi i bukserne på hinanden og glemte alt om skilsmissen. Fandens osse...""

John og Arne overvejer nu at lægge sag an mod regionen, idet deres forventninger ikke blev indfriet.

"Vi ved selvfølgelig godt, at der er megen krævementalitet blandt danskerne i dag, og det er da heller ikke for at forlange mere end ret er, men vi havde sådan glædet os til bodelingen og havde allerede aftalt hvem der skulle have hunden, hårtørreren, min bedstemors testel og Moccamasteren. Og du aner ikke hvor meget sympatisex man kan få nede i klubben, når man sidder og hulker over sine skilsmissepapirer", siger Arne med en lille tåre i venstre øjekanal.

"2,4 mio. kr. er vel ikke for meget" tilføjer John og tørrer tåren af Arnes øje med et lille fikst lyserødt lommetørklæde af mærket Armani. "Nu skal jeg trods alt hænge på denne... dejlige... mand... resten af livet. Fandens osse.."

Fuldmægtig ved region Syddanmark, Børge-Ejler Frimand, kan godt se, at regionen har et problem. Vi må nok tilføje "Ingen returret. Alle tider er vejledende" på vore fremtidige skilte og annonceringer. Vi kan ikke byde folk andet.

På spørgsmålet om, hvorvidt ægteparret Jensen har udsigt til at vinde erstatningssagen, svar fuldmægtigen lakonisk: "Ja. Vi har ikke været grundige nok. Desværre. Vi ordner det nok udenomsretligt. Nede i swingerklubben på mandag. Jeg ta'r kontanter med".

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.