FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

Paris, 14 november 2015, 09:26redigér

Disneylandparis

Det bliver desværre ikke muligt at stå i kø til Andersines forlystelser i weekenden, for franskmændene tænker som sædvanlig kun på sig selv.

DISNEYLAND PARIS HOLDER LUKKET I WEEKENDEN meddeler dets ejer, Carlsberg Holding A/S netop nu på Twitter.

Udmeldingen kommer oven på nattens terrorangreb på parisiske restauranter, selv om medier over hele verden ellers har kunnet meddele, at ingen danskere er blevet dræbt.

"Non, vi har ingen meldinger om dræbte Danois'er i nat, kun et par hundrede franskmænd" udtaler en fransk politichef igen, efter hele natten at være blevet bestormet af danskere, der mener at deres kusine er på besøg i Frankrig et sted - eller Tyskland måske, nu hørte de ikke rigtig efter.

Nicole-Nastasia fra Skanderborg er ikke så lidt tosset over beslutningen, særligt på sin søn Melias' vegne:

"Nu har vi rejst hele vejen til Frankrig med Ryan Air - ja, så desparate var vi! - og så holder Disneland lukket! LUKKET FOR SATAN DA! Vi skulle ellers have brugt weekenden på at stå i kø til de enkelte forlystelser og måske hilst på en eller anden Mickey Mouse-klon, men skide være med det, som franskmændene siger, vi lukker da bare lortet fordi der har været en smule ballade på nogle cafeer. Ja, man skulle da nødig tænke på andre end sig selv, se nu bare lille Melias, han er næsten helt ked af det, stakkels barn. Heldigvis kan han få krisehjælp, når vi kommer hjem til Danmark. Lige nu må han nøjes med en slikkepind."

For at øge bøvlet yderligere har Frankrig lukket sine grænser og erklæret landet i undtagelsestilstand. Mange biografer holder lukket, ligesom koncerter er aflyst. Kun kirkerne holder åbent, så de franske borgere, der endnu bekender sig til kristendommen, kan holde en pause fra situationen og bede en lille bøn for Europas overlevelse. Det vides ikke med bestemthed, men muligvis vil der også blive bedt for danskere, der kan have overværet angrebene, eller i hvert fald set det i fjernsynet.

Nicolai Wammen meddeler på Twitter, at det er synd for franskmændene og at "vi står sammen". Og det selv om ingen danskere er kommet til skade:

"Ja, det kan ikke nytte noget at vi kun tænker på os selv i sådan en stund. Man skal også være så large, at man kan sige sååååå til andre end en selv, ikke, det har jeg ingen problemer med."

På spørgsmålet om, hvem "vi" er bliver der et øjebliks stilhed. Spademanns vælger at tage dette som udtryk for respekt for de store minoritetsgrupper, der ikke lader sig omfatte af fællesskabet.


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.