FANDOM


Share 1 Share 2 Googleplus Share 3 Share 4 Share 5
Wiki Dagens Nyheder | Flere Nyheder | Skriv en Nyhed | Tip os om en nyhed | Jeg har fundet Holger!

København, 9 juli 2012, 16:02redigér

Teksttv

Desværre var fejlen blevet rettet da deres udsendte endelig fik smølfet sig sammen til at trykke print screen. Men efter en lille tur rundt om Photoshop kan vi præsentere dette næsten helt ægte billede.

Selv om regeringens tiltag med øgede bøder for mindre trafikforseelser og stavefejl nu har været i kraft i 3 måneder, er der stadig brug for at statuere et eksempel over for de mere hårdhudede lovovertrædere.

"Når man gang på gang kan konstatere, at DR-journalister på trods af stavebøder i 5.000 kroners klassen sjusker sig igennem stort set hver eneste side på tekst tv, så må der andre boller på suppen" udtaler kulturminister Effe Ulbæk, der i dag har slået hårdt ned på DR-journalisten Palle Madsen, der skrev "Bjørg" i stedet for "Bjørk".

Journalisten blev i formiddags stillet for en sporadisk domstol, der idømte ham 5 års fængsel. Afsoningen starter i eftermiddag efter to ristede med brød fra grillbaren ved Albertslund Station.

Fanger

Den ansvarsløse journalist fra DR ryger i spjældet med nogle af de mest forhærdede sprogsjuskere i hele riget. Pas på før De bøjer Dem efter sæben, hr. Madsen!

Hør forskellen redigér

Bjørg

Bjørk

For dem der ikke er i stand til at fatte stavefejlens alvorlighed, bringer vi her eksempler på begge stavemåder.
"Tidligere" redigér

Journalist Palle Madsen er naturligvis rystet over den hårde dom.

- Jeg kan forstå, at man straffer misbrug af ordet "tidligere" hårdt, når det rigtige ord skal være "daværende", ligesom i sætningen "tidligere præsident Carter vinker til folket efter sin indsættelsestale", som jo er noget forbandet sludder. Og jeg kan til en vis grad se en mening med, at journalister får dummebøder på 1.500 kr. når de skriver "det her" i stedet for "dette". Men 5 år for "Bjørg"??? Det er sgu hårdt. Jeg troede bare at damen hed det samme som min kusine oppe i Hardanger, hun hedder nemlig Bjørg. Og min elskerinde her i byen hedder Solbjørg, så... Hvordan fanden skulle jeg vide, at kvindfolket hed "Bjørk"?

- Ved at undersøge sagen?

- Det var selvfølgelig en mulighed. Må jeg låne din blyant, det vil jeg lige notere ned.

Siden stavebødernes indførelse er der opkrævet 3,8 millarder kr. alene hos DR og TV2, hvilket har resulteret i markant øget velfærd og flere fertilitetsbehandlinger, men desværre har det også betydet en mærkbar forøgelse af licensen og reklametiden.


Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.